Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Stare Vesti

Zabava

Ah taj 8. mart: Ili, pasta je ženskog roda

Možda je došlo vreme da na poklanjanje pogledate iz malo drugačije perspektive i da umesto konkretnim stvarima, svoje dame počnete da iznenađujete prosto neobičnim iskustvima
Datum: 06/03/2017

Ah taj 8. mart: Ili, pasta je ženskog roda

I ove kao i prethodnih 100 godina, od kakao je 8. mart ustanovljen kao međunarodni Dan žena (praznik je ustanovljen 1917. godine), povešće se niz polemika o značaju tog praznika i poziciji žena u savremenom društvu. Međutim, kakav god stav imali prema 8. martu, malo je onih koji će se odlučiti da ženama iz svog okruženja, barem onim bliskim, ništa ne poklone, jer time rizikuju da budu prezreni od ostatka društva. I tu nastaje glavobolja. Šta pokloniti? Postoje čitave teorije o tome šta jeste, a šta nije prikladan poklon ženama za njihov dan. Uz to od Vas se očekuje da budete inventivni i originalni, jer kako inače mislite da ženi iskažete svu svoju naklonost i poštovanje? Čak ni cveće koje je do sad bilo sinonim poklona za 8. mart, prema osmomartovskim filozofima, više nije tako dobar izbor. I kako izaći na kraj sa svim tim? Pa, možda je došlo vreme da na poklanjanje pogledate iz malo drugačije perspektive i da umesto konkretnim stvarima, svoje dame počnete da iznenađujete prosto neobičnim iskustvima.

Jedno takvo iskustvo je sasvim sigurno posmatranje profesionalnih kuvara dok vam uživo pripremaju hranu koju ste prethodno sami osmislili. Mogućnost da svojim damama podarite baš ovakav poklon Beograđanima pruža hotel Tulip Inn Putnik Beograd koji povodom Dana žena organizuje specijalno pasta veče s otvorenom kuhinjom gde se gostima pruža mogućnost da dok posmatraju profesionalce na delu osmisle jelo od paste po sopstvenom ukusu. Gosti slobodno mogu dati mašti na volju, jer će im na raspolaganju, pored raznih vrsta paste, biti i više vrsta mesa, raznovrsno povrće, orašasti plodovi, sosevi i različiti začini. Pored otvorene kuhinje gostima se nudi i švedski sto bogat različitim predjelima i desertima. Atmosferu upotpunjava prijatna muzika u izvođenju dua akustičnih gitara. U cenu je pored neograničene konzumacije hrane uključena i po čaša penušavog vina, kao izraz dobrodošlice. Od Vas se očekuje samo da rezervišete.

I eto, niko vas neće optužiti za neoriginalnost, ne rizikujete da Vas kritikuju za kršenje nekog od "must not" pravila o kupovini osmomartovskih poklona, a sasvim sigurno ćete prirediti prijatno iznenađenje svojim dama. Pa, čak i ako ste od onih koji 8. mart ne priznaju, ovo za Vas može da bude jedan interesantan izlazak.

 

 

 


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.