Svako ima neki problem, ali nema svako rešenje za njega. Dok se kobeljaju u začaranom krugu žaljenja, ljudi slušaju raznorazne savete. Jedan od “najpopularnijih” je – fokusiraj se na rešenje. Ma šta kažeš!

Nije lako da kada je problem pred osobom, ona uspe da se prešalta na tako nešto. Naročito u situacijama koje se možda čine bezizlaznim. Međutim, nije ni nemoguće.

U novoj epizodi psihološkog podkasta Velikih priča “Kako da izgradite dobar život” biće odgovora, ne na pitanje na šta treba da se usmerimo prilikom suočavanja sa problemom (koji se do sada ispostavio kao potpuno neefikasan), već o tome – kako da se problem reši.

Možda ova formulacija zavara – problem se neće rešiti sam. Zato, budite spremni da, iako ste se udobno smestili da poslušate još jednu epizodnu, ipak zasučete rukave i date se u akciju.

Istraživanja pokazuju značajnu povezanost između loših veština rešavanja problema i psiholoških poremećaja. Kada se nalaze pod istim nivoima visokog stresa, osobe koje imaju neodgovarajuće veštine rešavanja problema imaju znatno više anksioznosti, depresije i opšteg negativnog afekta od osoba koje imaju odgovarajuće veštine rešavanja problema.

Dobra vest je da je rešavanje problema veština. Odlična vest je da će ova epizoda “pogurati” proces. Čućete koji to sve pristupi rešavajnu problema postoje, u čemu je razlika između usmeravanja na problem i usmeravanja na rešenja i zašto je ovo drugo bolja opcija.

Otkrićete i zašto šlajfujemo usmereni na problem, umesto na rešenja. Naravno da to nije jedino što ćete čuti, ali – zavalite se i uživajte, baš kao da nijedan problem nikada niste imali. Jer….videćete već 😊

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.