Uslovi i prava korišćenja

Uslovi i prava korišćenja Nedeljnik.rs i Nstore.rs (nedeljnik,rs/shop)

Dobrodošli,

AUTORSKA PRAVA

Nedeljnik polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala, bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

PRAVO NA IZMENE SADRŽAJA I USLUGA

Nedeljnik zadržava pravo promene, ukidanja (privremenog i trajnog) bilo kog sadržaja ili usluge na portalu bez prethodne najave.

ZAŠTITA PRIVATNOSTI

Nedeljnik poštuje privatnost korisnika i posetilaca našeg sajta. Podatke iz procesa registracije (ime, mail adresa, datum rođenja), te ostale podatke o korisniku, Nedeljnik neće davati na uvid trećoj strani. Podaci o korisniku neće biti dostupni trećoj strani osim u slučaju kada je takva obaveza regulisana zakonom.

NIP Nedeljnik, čiji veb sajt Nedeljnik.rs ili aplikaciju koristite, poštuje pravo na privatnost korisnika svih usluga i garantuje im pravo da odaberu da dele podatke o sebi i podatke koji se na njih odnose.

U svakom trenutku pokušavamo da obezbedimo da se lični podaci naših korisnika obrađuju u skladu sa važećim odredbama zakonskih propisa Republike Srbije kao i u skladu sa važećim odredbama direktive Evropske unije.

Naša Politika privatnosti omogućava Vam da saznate kako obrađujemo lične podatke korisnika naših usluga, u svojstvu korisnika sajtova i aplikacija, a pre svega: ko je administrator vaših ličnih podataka, koje podatke obrađujemo, u koju svrhu i po kom osnovu obrađujemo podatke, koliko dugo procesuiramo podatke, koja su prava naših korisnika u smislu obrade ličnih podataka, sa kim delimo podatke.

Administrator ličnih podataka

Administrator vaših ličnih podataka je NIP Nedeljnik, čiji veb sajt ili aplikaciju koristite.

To znači da NIP Nedeljnik može da odlučuje o ciljevima i metodama obrade vaših ličnih podataka, odnosno kako će se Vaši podaci koristiti.

Kako da nas kontaktirae u vezi sa ličnim podacima?

Za obradu vaših ličnih podataka i sprovođenje vaših prava vezanih za obradu, možete se obratiti na sledeću adresu:

e-mail: redakcija@nedeljnik.rs

adresa: Bulevar kralja Aleksandra 43, 11 000 Beograd, sa napomenom “Obrada ličnih podataka”

Koliko dugo obrađujemo podatke?

Vaši podaci će biti obrađivani sve dok postoji legitimni interes za njihovu obradu, odnosno:

 • u slučaju davanja saglasnosti do trenutka opoziva saglasnosti za obradu, ograničenja ili druge radnje kojom se ograničava data saglasnost,
 • u slučaju potrebe da se Vaši podaci koriste za realizaciju ugovora,
 • ako je osnov za obradu podataka naš legitimni interes, i to do podnošenja prigovora ili opoziva saglasnosti,
 • za poreske i računovodstvene svrhe u meri i u roku, koji je u skladu sa drugim važećim propisima.

Koja su prava naših korisnika u slučaju obrade ličnih podataka?

U skladu sa odredbama Opšte Uredbe o zaštiti ličnih podataka (Uredbe Evropskog parlamenta i Saveta /EU/ 2016/679 koja se primenjuje od 25.05.2018. godine), korisnik ima sledeća prava u odnosu na obradu ličnih podataka sa naše strane, uključujući i obradu ličnih podataka i od strane naših pouzdanih partnera:

 • pravo pristupa svojim podacima, uključujući i dobijanje kopije podataka,
 • pravo na zahtevanje ispravke podataka,
 • pravo na brisanje podataka,
 • pravo na podnošenje žalbe nadzornom organu za zaštitu ličnih podataka,
 • pravo ograničavanja obrade podataka.

Ako se Vaši podaci obrađuju na osnovu saglasnosti, imate pravo da opozovete Vašu prethodno datu saglasnost. Opoziv saglasnosti ne utiče na zakonitost obrade koja je izvršena na osnovu saglasnosti pre Vašeg opoziva.

Ako se Vaši podaci obrađuju na osnovu saglasnosti ili u svrhu ugovora (potrebnog za pružanje usluge), imate pravo na prenos ličnih podataka.

U cilju ostvarivanja Vaših gore navedenih prava, možete nam se sa obrazloženim zahtevom obratiti na: zastitapodatakaŽringieraxelspringer.rs

Sa kim delimo podatke?

Vaši podaci mogu biti preneti našim pouzdanim partnerima koji obrađuju lične podatke u naše ime, uključujući provajdere IT, marketinške agencije kao i druge naše pouzdane partnere. U slučaju prenosa podataka, mi ćemo zahtevati da naši pouzdani partneri čuvaju tajnost i bezbednost podataka kao i da sprovedu odgovarajuće mere kako bi se obezbedila zaštita podataka o ličnosti.

Vaši podaci mogu biti prosleđeni i drugim privrednim subjektima koji su ovlašćeni za obradu podataka na osnovu važećih zakona Republike Srbije.

Prenos podataka izvan EEA

Naši partneri su registrovani u državama Evropskog ekonomskog područja (EEA) ili u Švajcarskoj, odnosno u državama koje ispunjavaju odgovarajući nivo zaštite podataka o ličnosti. Neki naši pouzdani partneri, npr. Google, nalaze se izvan EEA. U vezi sa prenosom vaših podataka izvan EEA, partneri garantuju da pružaju garanciju visokog nivoa zaštite ličnih podataka.

Politika kolačića za internet sajtove i aplikacije

Na našim sajtovima i aplikacijama koristimo internet oznake, kao što su datoteke, npr. kolačići ili lokalna skladištenja, prikupljanje i obrada podataka o ličnosti za personalizaciju sadržaja i oglasa kao i analizu saobraćaja na sajtovima, aplikacijama i internetu. Na ovaj način, ovu tehnologiju koriste i naši pouzdani partneri koji takođe žele da plasirani oglasi odgovaraju Vašim potrebama.

Kolačići

Ovaj sajt koristi kolačiće.

Ako se ne slažete sa upotrebom kolačića ili sličnih tehnologija, ili želite da ograničite obim korišćenja kolačića i sličnih tehnologija, možete da promenite postavke na odgovarajući način.

Šta su kolačići?

Kolačić je jednostavna tekstualna datoteka koja se čuva u veb pretraživaču dok korisnik pregleda neki veb sajt.

Kolačići obično sadrže naziv sajta sa kojeg korisnik posećuje sajt, i postojanje kolačića generiše jedinstveni broj koji se koristi za identifikaciju pretraživača za koje je potrebna veza sa sajtom. Ovom politikom, informacija o kolačićima se mogu primenjivati i na druge slične tehnologije.

Druge slične tehnologije, koriste se kako bi se osiguralo optimalno korišćenje Vaših podataka, na primer, lokalno skladištenje, koje se koristi za čuvanje podataka snimljenih tokom korišćenja usluga u posebnom delu (memorija pretraživača). Pristup podacima u Lokalnom skladištu se može dobiti samo na veb lokaciji, sa koje su podaci sačuvani u pretraživaču. Podaci u Lokalnom skladištu čuvaju se i nakon što je pretraživač zatvoren.

U koju svrhu koristimo kolačiće ili druge slične tehnologije?

 • da naše veb stranice i aplikacije funkcionišu brže i da se lakše koriste,
 • u cilju optimizacije sadržaja kao i za odgovarajuće plasiranje reklamnih poruka, u skladu sa očekivanjima i interesovanjima Korisnika,
 • u cilju prikupljanja statistika koje nam omogućavaju da razumemo kako se koriste veb lokacije (uključujući usluge naše aplikacije) i u cilju unapređenja funkcionalnosti i sadržaja.

Za šta i kako se koriste kolačići:

Kolačići se koriste u cilju identifikacije prijavljenog korisnika, a u svrhu prikazivanja relevantnih informacija koje odgovaraju interesovanjima korisnika.

Unapređenje funkcionalnosti

Pamćenje Vaših podešavanja i izbora (npr. Korisničko ime, region u kome se nalazite, preferencije, jezik i istorija komunikacije) sa ciljem da Vam pružimo više relevantnih sadržaja i usluga. Takođe, kolačići Vam omogućavaju da gledate video zapise i koristite alate sa društvenih mreža, i pružaju Vam pomoć pri popunjavanju formulara.

Reklamne poruke

Prikupljanjem podataka može se dogoditi da vam isporučujemo one oglasne poruke koje su zasnovane na Vašoj aktivnosti, Vašim interesovanjima, navikama, a istovremeno vodimo računa da se ista reklamna poruka bezrazložno ne ponavlja, sve u cilju neophodne analitike i merenja.

Kako bi se optimalno predstavila reklamna poruka određenoj ciljnoj grupi korisnika, postoji mogućnost da Vaše podatke koristimo i u delu koji se odnosi na veb istoriju, kao i geolokacijski i demografski podaci. Vaši podaci mogu da se ukrštaju sa demografskim podacima koje ste nam ranije ostavili prilikom registracije za naše usluge. Objedinjeni podaci se prikupljaju tako da lična identifikacija korisnika nije moguća, s tim da takvi podaci mogu biti korišćeni. Reklamni kolačići takođe omogućavaju merenje efikasnosti reklamnih kampanja.

Da li koristimo kolačiće ili slične tehnologije trećih lica?

Da, možete da primate kolačiće od naših pouzdanih partnera.

Ciljevi naših pouzdanih partnera:

Naši pouzdani partneri mogu da koriste kolačiće ili druge slične tehnologije kako bi utvrdili da li su prikazali određenu reklamu, ili u cilju prikupljanja podataka o tome kako korisnici reaguju na prikazane oglase. Naši pouzdani partneri takođe mogu, na osnovu saglasnosti korisnika, prilagoditi prikazane oglase interesovanjima korisnika, utvrdivši ih na osnovu informacija koje su nam dostavljene od strane korisnika. Ako je korisnik dao saglasnost, ove informacije mogu biti korišćene i u dalje marketinške svrhe naših pouzdanih partnera koji prikazuju ili naručuju oglas na internetu. U ove svrhe, mi takođe možemo sarađivati sa pouzdanim partnerima kako bismo prikazali Korisniku oglas na našim proizvodima ili na drugim sajtovima, nakon što korisnik poseti određenu stranicu ili aplikaciju. Pored lokalnih tehnologija za skladištenje, naše veb stranice (uključujući i veb lokacije) mogu takođe koristiti i druge tehnologije i tehnička rešenja za pristup podacima sačuvanim u pretraživaču / terminalskoj opremi, a koji su neophodni za korišćenje veb stranica. Takođe koristimo analitički softver trećih lica (na primer Google analitiku, Gemius) koji postavlja korisničke kodove na korisničkom terminalnom uređaju, za prikupljanje korisničkih podataka.

ONLAJN PRODAJA

Opšti uslovi korišćenja

Posetom ili kupovinom na sajtu nstore.rs prihvatate Uslove korišćenja koji su navedeni u ovom tekstu.

Molimo da ih pažljivo pročitate i upoznate se svim pravilima koja se primenjuju i važe u korišćenju sajta i kupovini artikala.

nstore.rs zadržava pravo da bez prethodnog obaveštavanja vrši izmene i dopune Uslova korišćenja.

Izjava o konverziji

Sva plaćanja biće izvršena u lokalnoj valuti Republike Srbije – dinar (RSD).  Za informativni prikaz cena u drugim valutama koristi se srednji kurs Narodne Banke Srbije. Iznos za koji će biti zadužena Vaša platna kartica biće izražen u Vašoj lokalnoj valuti kroz konverziju u istu po kursu koji koriste kartičarske organizacije, a koji nama u trenutku transakcije ne može biti poznat. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost neznatne razlike od originalne cene navedene na našem sajtu.

Komunikacija elektronskim putem

Posetom nstore.rs ili komunikacijom preko email poruke smatra se da komunicirate sa nama elektronskim putem. Prihvatanjem ovih Uslova korišćenja saglasniste ste da sa nama komunicirate elektronskim putem. Komunikacija sa nađe strane prema korisnicima vršie se putem elektronske pošte ili obaveštenjima objavljenima na ovom sajtu.

Izjava o zaštiti privatnosti

nstore.rs se obavezuje da će čuvati privatnost svih naših kupaca i posetilaca. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima i podatke neophodne za poslovanje informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge.

Korisnici imaju mogućnost u svakom trenutku da zatraže da se da se njihovi podaci izbrišu iz naših baza, kao i sa mailing lista koje se koriste za marketinške kampanje.

Svi podaci o korisnicima/kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi koji su na bilo koji način uključeni u funkcionisanje nstore.rs (uključujući sve poslovne partnere) odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.

Zaštita poverljivih podataka o transakciji

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacija se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije.
Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, Banca Intesa ad Beograd, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

Posetioci

Lažno predstavljanje i unošenje tuđe email adrese nije dozvoljeno na nstore.rs. Protiv takvih aktivnosti može se pokrenuti odgovarajući zakonski postupak.

Proizvodi zabranjeni maloletnim licima

nstore.rs u ponudi ima neke proizvode koje je zabranjeno prodavati maloletnim licima.

U zavisnosti od načina plaćanja (detljanije opisano u nastavku teksta) nstore.rs zadržava pravo da proveri identitet kupca u elektronskoj komunikaciji.

Opisi proizvoda

Nastojaćemo da sve proizvode opišemo što je tačnije moguće. Ne garantujemo da su svi navedeni podaci u vezi proizvoda 100 odsto tačni, kompletni, pouzdani i bez grešaka. Fotografije proizvoda su informativnog karaktera.

Ukoliko proizvod koji ste kupili odstupa od podataka koji su navedeni na sajtu možete ga vratiti u nekorišćenom stanju sa kompletnom dokumentacijom koju ste uz njega dobili, a mi ćemo vam vratiti novac.

Cene proizvoda

Sve cene proizvoda navedene na sajtu sa uračunatim PDV-om. Obavezujemo se da ćemo prihvatiti svaku cenu po kojoj ste napravili narudžbenicu bez obzira da li se cena proizvoda promenila nakon kreiranja narudžbenice.

U konačnu cenu je uračunata i cena dostave.

nstore.rs ima pravo da otkaže narudžbenicu uz slanje email obaveštenja potrošaču ukoliko je došlo do grube greške prilikom postavljanja cene na sajtu, koja višestruko smanji ili poveća cenu.

Promena podataka na sajtu

nstore.rs zadržava pravo da može u svako vreme, bez prethodne najave, promeniti podatke prikazane na bilo kojoj stranici sajta. Posetioci nemaju pravo da jednostrano menjaju uslove korišćenja, a svaka eventualna izmena je nevažeća osim u slučaju da se obe strane saglase pisanim putem.

Napoomena

Delimična ili potpuna neprimenjivost ili nezakonitost određene odredbe ovih Uslova korišćenja, neće uticati na punovažnost ostalih odredbi koje ostaju na snazi u celini. Neprimenjiva ili nezakonita odredba, ukoliko se ustanovi, biće u najkraćem periodu zamenjena drugom odgovarajućom odredbom.

Saglasni ste da vaša prava i obaveze proistekle iz ovih Uslova korišćenja ne možete preneti na treća lica bez pismenog odobrenja nstore.rs.

USLOVI KUPOVINE

Nstore.rs je internet prodavnica koja posluje u skladu sa Zakonom o elektronskoj trgovini i svim ostalim važećim zakonima i propisima u Republici Srbiji.

Detaljni uslovi kupovine navedeni su u sledećem tekstu.

Molimo Vas da se upoznate sa njima pre nego što obavite kupovinu

Naručivanje

Pri naručivanju robe neophodne je da uneste tačne podatke (ime, prezime, adresa stanovanja, e-mail adresa…).

Imate mogućnost da unesete adresu platioca i adresu na koju će se dostaviti roba.

U postupku naručivanja imate mogućnost da odaberete

nstore.rs zadržava pravo da vas kontaktira u svakom trenutku radi eventualnih pojašnjenja narudžbine.

Posle završetka narudžbenice dobićete obaveštenje o završenom postupku na e-mail koji uneste u postupku naručivanja.

Način plaćanja

Prilikom postupka naručivanja možete da odaberete dva načina plaćanja, pouzećem ili platnom karticom.

Ukoliko odaberete opciju pouzećem, osim ako u opisu proizvoda nije drugačije naglašeno, naručenu robu platićete po prijemu pošiljke koju šaljemo kurirskom službom.

Plaćanje karticom

Sigurno plaćanje kreditnom karticom se vrši kroz sigurnu stranicu WSPay-a (Payment Service Provider). Napominjemo da prodavnica nema uvid u podatke o kartici korisnika.

Ukoliko iz bilo kog razloga plaćanje ne može da se izvrši bićete odmah obavšteni o tome, kako bi plaćanje mogli ukoliko želite da izvršite na drugi način.

Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama WSPay-a.

U slučaju vraćanja robe i delimičnog ili kompletnog povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, bez obzira na razlog vraćanja, nstore.rs je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko metode plaćanja kojom je izvršena uplata, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice.

U slučaju uspešne transakcije vaša sredstva će biti zadržana, a nstore.rs će izvršiti postautorizaciju plaćanja kada se ispune svi uslovi za dostavu robe. Rok za naplatu je 30 dana.

Dostava

Dostava naručenih proizvoda iz narudžbenice se obavlja po evidentiranju vaše uplate. Dostavu pošiljki vrši kurirska služba i moguća je samo na teritoriji Srbije bez Kosova.

Troškovi dostave se posebno naplaćuju, a cena će, osim ako nije drugačije navedeno, biti automatski uračunata.

Cena dostave je iskazana u obračunu u vašoj korpi.

Rok dostave je, izuzev u posebnim oklnostima, 3 do 5 dana.

Reklamacije

U slučaju da imate bilo kakvu reklamaciju na proizvod ili našu uslugu budite slobodni da nas kontaktirate. Proizvodi koji dolaze u direktan kontakt sa intimnim delovima tela ne podležu reklamaciji.

Povraćaj novca

Povraćaj novca se vrši isključivo na tekući račun kupca, a isplata u gotovini nije moguća.

Kupac ima pravo da u roku od 14 dana od dana zaključenja ugovora o kupovini proizvoda bez navođenja razloga jednostrano raskine ugovor. Jednostranim raskidom kupac se oslobađa svih ugovornih obaveza, osim neposrednih troškova povraćaja robe. Kupac gubi pravo na jednostrani raskid ako uz izričitu saglasnost potrošača, trgovac započne pružanje usluge pre isteka vremena u kome je dozvoljen jednostrani raskid ugovora.

U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, NSTORE.rs je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC, Maestro, Amex i Dina metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice

Povraćaj kupljene robe

Troškove vraćanja robe i novca snosi kupac, sem u slučajevima kada kupac dobije neispravan ili pogrešan artikal i kada se povraćaj vrši zbog prihvaćene žalbe kupca.

Troškove slanja robe na servis ili njihove zamene, snosi kupac.

OBAVEZNO PROVERITE SASTAV PAKETA ČIM GA PREUZMETE OD KURIRSKE SLUŽBE I ODMAH PRIJAVITE EVENTUALNE NEDOSTATKE!

U nekim slučajevima kada fali neki artikal ili niste dobili odgovarajući proizvod, odmah po prijemu paketa obratite nam se preko kontakt formulara dosrupnog na ovom sajtu.

Prilikom povraćaja robe obavezno je vratiti u ispravnom i nekorišćenom stanju i originalno neoštećenom pakovanju.

Intelektualna svojina

Sadržaj prikazan na ovom sajtu kao što su stranice, dizajnerski elementi, tekstovi, fotografije, logotipi, audio zapisi i softver su vlasništvo nsstore.rs, naših dobavljača ili drugih partnera i ne mogu se koristiti bez predhodne saglasnosti nstore.rs.

Ukoliko za sadržaj koji se nalazi na nstore.rs smatrate da je vaš i da je zloupotrebljen, molimo vas da nas kontaktirate u cilju utvrđivanja intelektualne svojine.

Sve informacije dostupne na internet stranama isključivo su informativnog karaktera, ne smeju se koristiti u komercijalne svrhe niti distribuirati trećim licima.