Sve je više posla za stručnjake u oblasti mentalnog zdravlja. Polako, ali sigurno, briše se tabu o psihoterapiji i otvaraju mnoge teme iz ove oblasti.

Ideja da se kod psihoterapeuta ide u krajnjoj nuždi, da su klijenti ludaci, a terapeuti još veći i da sigurno nešto tom nekom fali, čim ide kod stručnjaka, srećom za mnoge (više) ne važi.

Da li je tačno da svakome treba terapeut? Da li smo naučili koje su razlike između psihologa, psihijatra i psihoterapeuta? Da li se terapeutu javljamo praznih glava, oslobođeni predrasuda ili je češće slučaj da se ta prepreka ruši u daljem procesu rada na sebi? Da li se čeka minut do dvanaest, ili se treba javiti možda kada „nigde ne boli“?

Ovo su neka od pitanja na koja u specijalnoj epizodi psihološkog podkasta Velikih priča „Kako da izgradite dobar život“, odgovaraju psihoterapeutkinje Mia Popić i Iva Branković.

Saznaćete šta možete da očekujete od terapeuta, koliko terapija traje, kakav je to proces ako je reč o deci, kao i šta bi bili mogući ishodi psihoterapije i još…videćete već.

Pre svega, dobro oborite predrasudu (nadamo se do sada urušenu) – niste „pacijenti“ (kako može da se čuje u osuđujućem okruženju) i ne morate biti „u kvaru“, ako imate potrebu da popričate sa nekim. To je u redu.

Udobno se smestite, pred vama je ovoga puta video epizoda! Nadamo se da će biti od koristi 🙂

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.