Velibor Džarovski Džaro, jedan od najpoznatijih menadžera na prostoru bivše Jugoslavije, preminuo je jutros u 75. godini posle kraće bolesti, potvrdila je njegova porodica, a preneli lokalni mediji.

Džarovski je sarađivao sa najvećim jugoslovenskim estradnim zvezdama, ali je bio poznat i kao „kralj nameštanja“ u fudbalu, što nikad nije krio i o čemu je otvoreno govorio.

Radio je sa Zdravkom Čolićem, Mišom Kovačem, Majom Odžaklijevskom, Oliverom Dragojevićem, „Bijelim dugmetom“, Terezom ​​Kesovijom, Lepom Brenom, kojima je organizovao i turneje.

Džarovski je tvrdio da je organizovao 5.000 koncerata i brojne turneje u svojoj više od tri decenije dugoj karijeri menadžera.

Kako je podsetio portal „Sakam da kažam“, Džaro je ostavio snažan pečat i u jugoslovenskom fudbalu, gde je, kako je sam priznao, namestio više od 80 mečeva u svim rangovima takmičenja, ostavivši iza sebe legendarne priče o tome.

Prošle godine je promovisana biografska knjiga o Veliboru Džarovskom – Džari  „Život na kocki“, čija je autorka njegova ćerka, novinarka Milica Džarovska.

„Žao mi je što mlade generacije znaju za Džaru samo zbog prevara i nameštanja utakmica. Ovaj čovek je učinio više za ovu zemlju od mnogih političara. On je doveo do toga da najveće balkanske zvezde zavole Makedoniju da je ni dan-danas ne izostavljaju u svojim intervjuima, razgovorima, bilo da je u pitanju Zdravko Čolić, Bora Čorba, Tereza ​​Kesovija, Mišo Kovač“, rekao je makedonski glumac Igor Džambazov na promociji knjige „Život na kocki“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.