Slučaj preminule porodilje iz okoline Preševa, biće prosleđen Osnovnom javnom tužilaštvu, zbog sumnje da se radi o nehatnom izvršenju krivičnog dela „nesavesno pružanje lekarske pomoći“, saopštili su iz Višeg javnog tužilaštva u Vranju.

Do njene smrti je došlo prilikom porođaja 17. aprila u Zdravstvenom centru u Vranju.

Kako je preneo portal Jugpres, u saopštenju koje je potpisala glavna javna tužiteljka u Vranju Danijela Trajković, navodi se da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje „ruptura materice sa posledičnim krvarenjem“.

„Policijska uprava u Vranju postupila je po nalogu Višeg javnog tužilaštva preduzela sve potrebne radnje radi utvrđivanja svih relevantnih okolnosti vezanih za smrt porodilje, pa je 24. aprila, Višem javnom tužilaštvu u Vranju dostavljen Izveštaj o svim preduzetim radnjama, kao i prethodni patoanatomski nalaz Zavoda za sudsku medicinu u Nišu o uzroku smrti, koji je urađen po zahtevu Zdravstvenog centra u Vranju“, navela je Trajković.

Rukovodstvo Zdravstvenog centra u Vranju smenilo je pre dva dana Dragana Veličkovića sa položaja načelnika Službe za ginekologiju i akušerstvo Opšte bolnice u Vranju.

Veličković je bio ordinirajući lekar na ginekologiji prilikom porođaja žene iz Preševa koja je preminula 17. aprila.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.