Kako je Duško Radović upoznao Lepu Brenu: “Izvinite, mislio sam da ste glupi”

0
foto screenshot

Kada se pojavila na domaćoj javnoj sceni Lepa Brena bilo je onih koji su je smatrali talentovanom, ali ne naročito pametnom.

Jedan od takvih bio je i čuveni srpski pisac, pesnik i novinar Duško Radović, otkriveno je u dokumentarnom filmu “Lepa Brena – Godine Slatkog greha” koji je u tri epizode  prikazan na televiziji.

Radio-voditelj i rok kritičar Marko Janković u dokumentarncu je otkrio kako je izgledao Brenin susret sa Duškom, te da je Radović bio taj koji je insistirao da se upozna sa Brenom.

“Duško Radović je, kada je bila pauza, došao do mene i pitao me je da li može da se upozna sa Brenom. Rekao sam mu da to nije nikakav problem, a potom sam ih upoznao”, počeo je Marko.

“On je pružio ruku Breni i rekao: ‘Dobar dan, ja sam Duško Radović.’ Brena mu je na to odgovorila: ‘Šta mi se predstavljate? Ja vas znam. Svakog jutra slušam ‘Beograde, dobro jutro'”. Ona je tada Duška fascinirala! On je izustio nešto neverovatno. Rekao joj je: ‘Ja sam došao vama da se izvinim, jer sam ja mislio da ste vi glupi'”, rekao je Janković.

“Ja sam pao pod miksetu, nisam mogao da verujem šta čujem! Duško je bio očaran Brenom i uputio joj je izvinjenje samo zbog pomisli da nije inteligentna”, govorio je Marko Janković u dokumentarnom filmu “Lepa Brena – Godine Slatkog greha”.