Rogobatno, ali naširoko poznato – prokrastinacija. Reč koja ne lomi samo jezik, već i razmišljanje. Čini da se možda i predugo zadržimo na klackalici; uraditi ili još malo sačekati, dok dajemo, čak i nesvesno, neke od najkreativnijih izgovora.

Prokrastinacija je „normalno“ ponašanje, koje samo po sebi nije problem, niti smetnja u funkcionisanju. Međutim, postaje tačka spoticanja onda kada pređe u hronično, pa dobije opis ometača za ostvarivanje ličnih potencijala.

U novoj epizodi psihološkog podkasta Velikih priča „Kako da izgradite dobar život“, psihoterapeutkinja Mia Popić razotkriva prokrastinaciju u razgovoru sa novinarkom i urednicom Anom Mitić.

Može iznenaditi saznanje o tome šta sve ljudi odlažu, koji su (pravi) razlozi ovakvog ponašanja, ali i objašnjenje da prokrastinacija nije nužno zlo (da, ume da bude još kako korisna).

Ako sebe ili nekoga iz svog okruženja pronalazite u, slobodno rečeno, opisu „odlagač“ – poslušajte ovu epizodu, za koju se nadamo da će i vama biti od koristi. Saznaćete šta se dešava ako neko stalno odlaže obaveze, kada je prokrastinacija dobra, kada i ne toliko; videćete na čemu treba da radite da ova tema ne bude više vaš problem, ali i kako da izađete na kraj sa nečim što je sada već vrlo verovatno jače od vas – ostavljanje stvari za sutra (ili već nekada, kasnije).

Pred vama je još jedna zanimljiva, ali tema mnogih svakodnevica. Pred vama su i neka objašnjenja, kao i rešenja. Pred vama je i opcija da poslušate podkast. A možete i da kažete „sad ću“.

Pratite podkast “Kako da izgradite dobar život” na Spotifyu, YouTubeu i svim audio-platformama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.