Pred vama je 40. epizoda podkasta Najopasniji rezultat u produkciji Velikih priča i svojevrsna kolaboracija dva VP projekta – kod standardnog domaćina Najopasnijeg rezultata Uroša Jovičića, gostuje urednik spoljnopolitičke rubrike VP i čovek-podkast „Georeport“, Željko Pantelić.

A ko bi bio bolji sagovornik za priču o Interu od Željka Pantelića, koji živi u Rimu i prati italijanski fudbal iz prvih redova.

Milanski klub je privukao pažnju ove godine sjajnim partijama u Seriji A, gde je došao nadomak osvajanja Skudeta. Inter ima 14 bodova prednosti u odnosu na Milan, i ako u narednih devet kola osvoji upravo toliko bodova, obezbediće i matematički šampionski trofej. Time će doći i do 90 bodova, koji su uvek osim u onoj trci Juventusa i Napolija (95 i 91 bod) bili garancija za Skudeto.

Željko Pantelić će na početku epizode otkriti da je to i bio glavni cilj Intera pred početak sezone, a da je kao osnovni cilj u  Ligi šampiona označen prolazak grupe. Ipak, ispadanje od Atletiko Madrida u osmini finala elitnog takmičenja, uprkos 120 minuta bolje igre i dva gola prednosti, ostavili su gorak ukus u ustima neroazura.

Tako se u ovoj priči u Interu nameće nekoliko pitanja.

Zašto je Simone Inzagi ušao u sezonu sa hipotekom?

Kakve je taktičke promene napravio?

Šta Hakana Čalhanoglua i Lautara Martineza čini najvažnijim igračima ovog tima?

Kako je ziheraštvo ubilo budućeg šampiona?

I šta će Inter nakon što prišije drugu zvezdicu?

Fudbalski režiseri su za ovu Interovu sezonu isplanirali puno uspona i malo bolnih padova, sve do ostvarivanja velikog cilja. O tome možete slušati u kolaboraciji Najopasnijeg rezultata i Georeporta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.