Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Svet

Pećina na Tajlandu postaje muzej, snimaće se i film

Već dve filmske kompanije zainteresovane su su za otkupljivanje prava na prenošenja neverovatne priče na filmsko platno
Datum: 13/07/2018

Pećina na Tajlandu postaje muzej, snimaće se i film

Foto Profimedia

Pećina u kojoj su danima bili zarobljeni tajlandski dečaci, biće pretvorena u muzej. Voditelji spasilačke misije kažu kako će se posetioci moći da se upoznaju sa svim detaljima operacije, a sama pećina će postati turistička atrakcija, piše BBC.

Osim toga, već dve filmske kompanije zainteresovane su su za otkupljivanje prava na prenošenja neverovatne priče na filmsko platno.

U međuvremenu, dečaci se uspešno oporavljaju u bolnici u Bangkoku.

Pećina Tam Luang jedan je od najvećih kompleksa pećina na Tajlandu. Leži ispod planinskog masiva u blizini grada Mae Sai u severnoj provinciji Čiang Rai u blizini granice s Mjanmarom.

To područje Tajlanda je prilično nerazvijeno i dosad nije bilo zanimljivo turistima. No lokalno stanovništvo se nada da će pećinski muzej to promeniti.

"Područje će postati muzej na otvorenom. Biće postavljene razne interaktivne mape sa svim podacima o akciji spasavanja i pećina će zasigurno postati prava turistička atrakcija", rekao je Narongsak Osotanakorn, biši guverner te regije.

Ali tajlandski premijer Prajut Čanoča upozorava na potencijalnu opasnost za posetioce s obzirom na to da se pećina nalazi u području monsunskih kiša zbog čega je određeni deo godine nedostupna. Upravo iz tog razloga, muzej verovatno neće moći biti otvoren čitavu godinu.

Čak i pre nego što je 13 zarobljenih dečaka bilo spaseno, američki studio Pure Flix, koji inače radi inspirativne filmove hrišćanske tematike, zainteresovao se za snimanje filma o događaju.

Suosnivač studija, kaže kako je njegova supruga odrasla s Samanom Gunanom, marincem koji je tragično poginuo tokom akcije spasavanja.

Međutim, produkcijska kuća "Ajvanho pikčrs"sa sedištem u Los Anđelesu, kaže da je tajlandska vlada izabrala njih da snime film o događajima u pećini. Kažu i kako će reditelj filma biti Džon M. Ču poznat po komediji 'Crazy Rich Asians'.

Neki su izrazili zabrinutost da će u filmu fokus biti na međunarodnim likovima umesto na Tajlanđanima, ali Ču je na Tviteru napisao kako će film biti realan i fer prema svim učesnicima..

 

 
Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.