Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Svet

Netanjahu tražio samo jedno od Hamasa: "Potpuni prekid vatre"

"Otvoreni smo u kampanji protiv terorizma u Gazi. Naš zahtev je jasan: potpuni prekid vatre. Ne možemo biti zadovoljni sa manje od toga", rekao je Netanjahu na sastanku vlade
Datum: 12/08/2018

Netanjahu tražio samo jedno od Hamasa: "Potpuni prekid vatre"

Foto: Tanjug-AP

Izraelski premijer Bendžamin Netanjahu zatražio je od Hamasa "potpuni" prekid vatre, u prvoj izjavi posle eskalacije nasilja prethodnih dana, preneo je Le Figaro.

Posle jednog od najozbiljnijih sukoba od 2014. i rata između Izraela i Hamasa, koji vlada Gazom, u četvrtak uveče je uspostavljeno krhko primirje uz posredovanje Egipta i UN, rekao je izvor blizak pregovorima. Iako ni Izrael ni Hamas nisu zvanično potvrdili primirje, situacija je mirna i u Gazi i u pograničnom području s obe strane.

"Otvoreni smo u kampanji protiv terorizma u Gazi. Naš zahtev je jasan: potpuni prekid vatre. Ne možemo biti zadovoljni sa manje od toga", rekao je Netanjahu na sastanku vlade.

Prema njegovim reičima, izraelske snage su do sada "uništile stotine vojnih meta Hamasa i odgovori na napade će biti samo jači".

Palestinci od 30. marta svakog petka protestuju ispred granične ograde protiv izraelske i egipatske blokade Gaze i traće povratak palestinskih izbeglica koje su pobegle ili bile proterane u vreme stvaranja Izraela 1948.

Tokom tih protesta je poginulo najmanje 168 Palestinaca i jedan izraelski vojnik.

 


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.