“So tell me what you want, what you really, really want” i dobili smo ono što smo tražili i želeli – mini reunion Spajsica.

Ženska pop grupa Spice Girls ponono se okupila u punom sastavu. Na proslavi 50. rođendana Viktorije Bekam, poznatije kao Poš Spajs, bivše članice grupe otpevale su zajedno jedan od svojih najvećih hitova i zaintrigirali sve koji i dalje slušaju njihovu muziku. Da li ovo samo one night only ili nam spremaju mnogo veće inzenađenje?

Tokom žurke, Dejvid Bekam snimio je video, zajedno sa Spajsicama. Na snimku se vide Ema Banton, Melani Braun, Džeri Halivel i Melani Čiz, i naravno Viktorija Bekam. Scary Spice, Sporty Spice, Baby Spice, Ginger Spice i Posh Spice (sa sve Bekamom) otpevale su jedan od najvećih hitova Stop uz prepoznatljivu koregrafiju iz spota, pesme sa njihovog drugog albuma Spiceworld iz 1997. godine.

Bekam je na svom instagram profilu objavio video sa opisom: “I mean come on”. Na šta je Viktorija Bekam odgovorila: “ Najbolja noć ikada! Srećan mi rođendana! Mnogo vas volim sve!”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Victoria Beckham (@victoriabeckham)

A onda nas je Melani Braun pecnula svojim opisom kada je ripostovala snimak: “O večerašnjem izlasku” uz hešteg – uskoro novi datumi za turneju. Ona je takođe prošle nedelje u intervjuu za Today izjavila da Spajsice rade na jednom zajedničkom projektu koji za sada ide “veoma dobro”.

Njihov iznenadni kambek došao je baš u pravo vreme jer se ove godine obeležava 30 godina od nastanka grupe Spice Girls. Prošlog meseca Spajsice su u znak proslave 30 rođendana podelili snimke sa svojih prvih audicija za Spice Girls iz 1994. godine, uz muziku njihovog debitantskog singla „Wannabe“. Grupa je imala ponovno okupljanje na turneji 2019. godine, ali Viktorija se tada nije pridružila.

Rođendanska proslava Viktorije Bekam bila upravo u skladu sa njenim nadimkom iz grupe – otmena. Održana je u subotu u privatnom klubu članova u Londonu, Osvaldu. Pored bivših članica besti među zvanicama našao se Tom Kruz, Selma Hajek, Eva Longorija i Gordon Remzi.

Spice the World

Nakon što je časopis Scena objavio konkurs za „mlade, ambiciozne devojke koje imaju talenta za pevanje“, oformljena je grupa od pet devojka „Touch“, čije ime je kasnije promenjeno u „Spice Girls“. Pored Viktorije, članice grupe bile su Ema Banton, Melani Braun, Džeri Halivel i Melani Čiz. Svaka od njih imala je nadimak na osnovu svog izgleda. Scary Spice, Sporty Spice, Baby Spice, Ginger Spice zajedno sa Viktorijom – Posh Spice bile su tada jedna od najpoznatijih girl power bendova.

Grupa je doživela planetarni uspeh, a 1996. objavile su singl „Wannabe“ koji je dostigao prvo mesto top-liste u Ujedinjenom Kraljevstvu, Sjedinjenim Američkim Državama i još 29 zemalja.

If you wanna be my lover, you gotta get with my friends

Make it last forever, friendship never ends

Stihovi koji ne stare nakon skoro tri decenije kasnije, za koje su vezana sva ženska prijateljstva, koja u svetu žena pevaju o onom muškom – „bros before hoes“, ostaju na girl power plej-listi pojačani do maksimuma.

Nakon ovog uspeha izdale su još devet singlova i tri studijska albuma. Svoju dominaciju su učvrstile i pokoravanjem Amerike. Takođe su izdale kolekciju fotografija, tekstova i kratkih biografija pod nazivom „Girl Power!“. Nakon čega je i usledio i film – „Spice World: The Movie“. Iako ostvarenje nije bilo oskarovsko – blago rečeno.

S vremenom su se devojke razišle. Iznenađujuće ponovno okupljanje, u punom sastavu, bio je 2012. godine na spektaklu zatvaranja Olimpijskih igara.

For this night only! Pet oldtajmer engleskih taksija parkiralo se na centar Olimpijskog stadiona u obliku kraka britanske zastave. Obučena u specijalno dizajnirane kostime u skladu sa nadimcima, iz svakog je izašla jedna „spajsica“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.