Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Stare Vesti

Biznews

Generalni direktor „Gasprom njefta" razgovarao sa Vučičem i Nikolićem o nastavku strateške saradnje

Generalni direktor „Gasprom njefta" Aleksandar Djukov pohvalio je dobar poslovni ambijent u Srbiji, njene pozitivne ekonomske reforme i stabilno okruženje za poslovanje
Datum: 23/02/2017

Generalni direktor „Gasprom njefta" razgovarao sa Vučičem i Nikolićem o nastavku strateške saradnje

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Srbije Tomislav Nikolić održali su odvojene sastanke sa generalnim direktorom "Gasprom njefta" Aleksandrom Djukovim sa kojima su razgovarali o nastavku strateške saradnje naše zemlje i kompanije "Gasprom njeft" na polju energetike.

Generalni direktor „Gasprom njefta" Aleksandar Djukov pohvalio je dobar poslovni ambijent u Srbiji, njene pozitivne ekonomske reforme i stabilno okruženje za poslovanje.

Na sastanku sa premijerom, između ostalog, razmatrana je podrška daljem razvoju petrohemijskog kompleksa Republike Srbije sa akcentom na preduzeća „MSK" iz Kikinde i „Petrohemija" u Pančevu, kao i pomoći koju kompanija „Gasprom njeft" može da pruži u snabdevanju sirovinama. Razgovaralo se i o projektima obnovljivih izvora energije, kao i o razvoju maloprodajne mreže kompanije NIS u Srbiji. Premijer Vučić zahvalio je na pozitivnim ocenama i istakao spremnost naše zemlje da zajednički radimo na razvoju kompanije NIS, a time i na razvoju naftne i gasne industrije i energetskog sektora Srbije. Djukov je u razgovoru sa Nikolićem zahvalio na podršci i pomoći koju je srpski predsednik sve vreme pružao NIS-u i rekao da će ta kompanija nastaviti da ulaže sredstva u istraživanje i eksploataciju, kao i u razvoj maloprodajne mreže.

Njih dvojica su razgovarali o razvojnim planovima NIS i o mogućnotima novih ulaganja kompanije Gasprom njeft u privredu naše zemlje. Predsednik Nikolić izrazio je zadovoljstvo zbog činjenice da se investicija u NIS pokazala kao veoma suspešna, pa od jednog preduzeća koje je bilo u gubicima, to dans postao privredni gigant koji značajno doprinosi budžetu Srbije.

NIS je najavio da će nastaviti saradnju sa našom zemljom u sferi sporta i kulture, kao što je to činila i do sada.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.