(Beta) – Lider Nove Demokratske stranke Srbije (Novi DSS) Miloš Jovanović smatra da je na beogradskim izborima 2. juna „zakazana krađa“, te najavio će se boriti da „izlaznost bude smanjena“, saopštila je ta stranka.

U saopštenju piše da je Jovanović za „Euronews Srbija“ ocenio da (oni koji izlaze na te izbore) tako postaju „saučesnici u krađi Vučićevih (predsednika Srbije Aleksandara Vučića ) i Hilovih (ambasadora SAD Kristofera Hila) izbora“.

„Ljudi, da li se vi igrate, šalite? Boriću se da se smanji izlaznost“, rekao je on za deo koalicije „Srbija protiv nasilja“ koji izlazi na izbore, piše u saopštenju.

Iz te koalicije, izlazak na beogradske izbore najavili su Zeleno levi front, Pokret slobodnih građana, Narodni pokret Srbije, Ekološki ustanak, Novo lice Srbije i Demokratska stranka, i to pod sloganom „Biramo borbu“.

Protiv su Stranka slobode i pravde, Srbija centar (CRCE) i stranka Zajedno.

Novi DSS je na decembarske izbore u Beogradu izašao sa Pokretom obnove Kraljevine Srbije u koaliciji NADA a u gradskoj skupštini, od 110 mandata, ta koalicija je osvojila njih sedam, odnosno oko šest odsto glasova.

Jovanović je rekao da „vlast nema nameru da promeni bilo šta za te izbore“ i da u „tako nečemu ne može da se učestvuje“.

„Nema tu borbe, ako učestvujete u nečemu što je krađa vi ste saučesnik u krađi“, dodao je on.

On je dodao da nijedan od tri zahteva opozicije nije ispunjen, i da „deo opozicije prihvata da bude šišan kao ovca“, piše u saopštenju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.