Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Politika

Demokrate osvojile 20 odsto u Negotinu, u proseku preko 13 odsto

Prema prvim preliminarnim rezultatima, liste Demokratske stranke osvojile su 20 posto u Negotinu, 14 posto u Mionici, preko 8 posto u Pećincima i 12 posto u Kostolcu
Datum: 25/12/2017

Demokrate osvojile 20 odsto u Negotinu, u proseku preko 13 odsto

Demokratska stranka saopštila je da nakon što su u pet srpskih opština održani lokalni izbori u nedelju, da je u Negotinu, kao gradu sa najvećim brojem birača, zabeležila je najveći rezultat od skoro 20 posto, dok je ukupan prosek svih opština preko 13 posto.

Prema prvim preliminarnim rezultatima, liste Demokratske stranke osvojile su 20 posto u Negotinu, 14 posto u Mionici, preko 8 posto u Pećincima i 12 posto u Kostolcu.

"Uprkos napetoj atmosferi kupovine, ucenjivanja, pretnji i zastrašivanja, ali i aktivnog bojkota,  ovaj rezultat predstavlja potvrdu da su građanima potrebne promene. Pokazali smo da možemo da se borimo i u teškim uslovima i da je svaki glas za nas podjednako važan u svim delovima Srbije. Isto tako će biti i na narednim izborima u Beogradu, ali i Boru, Majdanpeku, Aranđelovcu i Smedrevskoj Palanci", navode iz DS.  

Kako se ističe u saopštenju "Demokratska stranka je još jednom pokazala da je stabilan, pouzdan, dosledan i uporan partner svim ljudima. Nikada se nismo predali i uvek smo se podjednako borili za sve ljude u svim delovima Srbije, u ovim teškim vremenima smo se suprostavili režimu i ostali dosledni vrednostima koje zastupamo 28 godina".

"Fizičkim i verbalnim napadima, sitnim provokacijama i brojnim podmetanjima, pokušali su da nas spreče da reagujemo na nepravilnosti na biračkim mestima, međutim, nisu uspeli", kažu demokrate. "Naš cilj je da gradimo savezništvo sa ljudima od najmanjih varošica u Srbiji do Beograda jer moramo da menjamo Srbiju na bolje jer za ozbiljnu stranku ne postoje male bitke i male utakmice. Borili smo se i borićemo se za glas svakog čoveka. Ako nećemo mi, postavlja se pitanje, a ko drugi?"

Iz DS su se zahvalili građanima koji su svojim potpisima podržali lokalne liste, ljudima koji su glasali i onima koji su borili da te glasove očuvaju, kao i kandidatima i aktivistima koji su tokom ove kampanje dali sve od sebe da u ove opštine donesu promene.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.