Profesorka koja je dobila otkaz: “Snimak je montiran, a deca su zloupotrebljena…”

3
Foto: Profimedia

Profesorka Ivana Bulatović, koja je dobila otkaz jer je navodno na času fizičkog vaspitanja učila decu da ne postoji crnogorska nacija i objašnjavala im zašto treba da idu na litije koje organizuje Srpska pravoslavna crkva (SPC), izjavila je da je već podnela tužbu i da su njene reči izvučene iz konkteksta a da je snimak njenog predavanja montiran.

Navodeći da je godinama nagrađivana, da je prošle godine dobila državnu nagradu kao najbolji nastavnik, kao i da je pre pedagoškog rada bila vrhunski sportista, ona je ocenila da se skandalozno izvrće istina, umesto da je otvoreno pitanje kršenja zakonskih propisa i stravične zloupotrebe maloletne dece u ko zna čije i ko zna za kakve svrhe.

“Umesto da se piše o uručenju nezakonitog otkaza u vreme pandemije virusa koji je blokirao svet i da se stane na stranu žrtve, doživela sam medijsku satanizaciju i linč, a sve sa ciljem da se opravda bezakonje i da se žrtva prikaže kao krivac”, navela je ona.

Kako je dodala, zbog renoviranja fiskulturne sale časovi su držani u učionicima i zato je iz fizičkog držala teorijsku nastavu.

“Na jednom času teorijske nastave na kome smo razmatrali pitanje diskriminacije u sportu jedan učenik VII razreda je, kada sam ih pozvala da postave pitanja, postavio pitanje razloga zbog kojih se na utakmicama sve česće čuju uvrede na nacionalnoj i verskoj osnovi”, rekla je.

Ona je dodala da je, kao pedagog odgovorila u skladu sa obavezom da svakom učeniku odgovori na pitanje i to u skladu sa onim što jesu vrednosti savremenog društva, ali i njene “kao čoveka, sportiste, majke i građanke”.

“Iako je zabranjena upotreba mobilnih telefona u školi, snimljen je moj odgovor, ali su moje reči, i to odgovorno iznosim, tendenciozno izvučene iz konteksta na, slobodno se može reći, montiranom snimku bez početka i kraja, a sve radi nezakonitog uručenja otkaza”, navela je nastavnica.

Dnevne novine su pre dva dana objavile da je nastavnica na času fizičkog deci objašnjavala zašto narod učestvuje na litijama koje organizuje Srska pravoslavna crkva. Taj medij nije objavio ime nastavnice.

“U istoriji su se zvali Srbi, ovo su bili Srbi iz Srbije, a ovo Srbi iz Crne Gore. E sad pošto se Crna Gora odvojila kao ravnopravna država, niko ne voli da mu se ljudi po nacionalnosti zovu Srbi nego Crnogorci, iako nacionalnost kao crnogorska ne postoji”, navode Dnevne novine da je rekla nastavnica.

Te novine su objavile sve što je govorila na času kao i da imaju dokaze. Crnogorsko Ministarstvo prosvete potvrdilo je navode Dnevnih novina, kao i direktor škole.

(Beta)

KORONAVIRUS:

“KUĆNA IZOLACIJA” – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI “KONTAKT” SA ZARAŽENIM?

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je “samoizolacija” i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus

3 KOMENTARA

  1. Crnogorci, kao i horbati su oblas u kojoj zive Srbi ili tribali ime je razlicito ali se radi o istom narodu. Sve su to Srbi koji su dobijali nazive po oblasti u kojoj su ziveli isto i u Nemackoj Luzicki Srbi ili sasi. Svi oni su imali iste bogove po kojima su i dobili naziv. Serbon je bio bog sunca i rata dok njegova sestra Serbona boginja meseca i bila je zatitnica plodnosti i nejakih.

    • Још када би “Љубитељ” мало заволео и правопис српског језика, био би прави Србин. О његовом знању историје не бих ни да полемишем.

Comments are closed.