Povodom koronavirusa mnogi se odlučuju da nose medicinsku masku za lice. Na sajtu covid19.rs ističe se da je masku potrebno nositi samo ako imate kašalj, povišenu temperaturu ili otežano disanje, ili ukoliko ste vi ili neko iz vašeg okruženja, nedavno posetili neko žarište koronavirusa. Pošto je veoma važno masku nositi ispravno, ovo je šest saveta za stavljanje i skidanje maske, prenosi RTS.

Masku za lice potrebno je nositi samo ako imate kašalj, povišenu temperaturu ili otežano disanje, ili ukoliko ste vi ili neko iz vašeg okruženja, nedavno posetili neko žarište koronavirusa, navodi se na sajtu covid19.rs Ministarstva zdravlja Srbije. Pošto je veoma važno masku nositi ispravno, ovo su saveti sa stavljanje i skidanje maske.

– Kada stavljate masku, postavite je pažljivo, tako da prekrijete usta i nos.

– Vežite masku kako biste razmak između lica i maske sveli na minimum.

– Dok nosite masku, nemojte je dodirivati. naročito njen prednji deo. Ukoliko slučajno dodirnete masku, operite ruke.

– Kada skidate masku, skinite je otpozadi, bez dodirivanja prednjeg dela. Prvo odvežite donju traku. Stavite je u plastičnu kesu, pa onda u kantu za otpatke.

– Operite ruke nakon što skinete ili slučajno dodirnete masku.

– Kada se maska nakvasi ili navlaži, zamenite je novom čistom i suvom. Nemojte ponovo upotrebljavati masku za jednokratnu upotrebu.

Na sajtu covid19.rs se ističe da maska sama po sebi ne obezbeđuje potpunu ličnu zaštitu ili zaštitu ljudi oko vas, tako da morate pratiti sve savete u vezi sa higijenom ruku i respiratornog trakta.

Komentar(1)

  1. PITAJTE FANTOME SAVAMALE
    8. март 2020. 10:35

    re: Kako nositi masku za lice Fantomi Savamale možda to najbolje znaju jer, nakon što su koristili maske tokom rušenja, kao da su stekli imunitet, barem politički.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.