“Zašto nije došao niko iz Saveza za Srbiju? Oni su malo iznad situacije, čini mi se. Ako se tako vodi kampanja bojkota, onda je ona osuđena ni na kakve rezultate…”: Cvijetin Milivojević o štrajku glađu

1
Foto: Printscreen N1

Politički analitičar Cvijetin Milivojević izjavio je da odustajanje od bojkota koji je najavio lider Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović ne vidi kao prekid bojkota, nego kao kraj pasivnog, a početak aktivnog bojkota.

On je za agenciju Beta izjavio da bojkot mora da bude aktivan da bi bio primećen i da je Obradović, što se toga tiče, u pravu.

“U ovom trenutku je ova akcija jedina moguća ideja ako ste za bojkot. Ako ne možete preko televizije s nacionalnom frekvencijom onda idete građanima ‘na noge’ da ih ohrabrite”, naveo je Milivojević i dodao da bi bilo dobro da i ostali članovi Saveza za Srbiju (SzS) krenu putem tog vida borbe, ne nužno “gerilske”, kako ju je nazvao Obradović, već neke druge mirnije.

“Onaj ko je odlučio da bojkotuje treba da pokaže aktivan bojkot i to takav koji će običan građanin koji nije politički ostrašćen da razume”, naveo je sagovornik Bete.

Po njemu je i započinjanje štrajka glađu ispred Skupštine Srbije, takođe, bila dobra ideja.

“Boško je završio pres konferenciju, nije imao ideju šta će da radi posle podne, ali je video da (Miladin) Ševarlić štrajkuje glađu i pridružio mu se u štrajku”, kazao je.

To je iznerviralo vladajuću stranku, pa su poslanici Srpske napredne stranke, Aleksandar Martinović i Sandra Božić i sami izašli da štrajkuju, što govori koliko je ideja bila dobra, navodi Milivojević.

“Sad je pitanje zašto nije došao niko od poslanika iz Saveza za Srbiju? Oni su malo iznad situacije, čini mi se. Ako se tako vodi kampanja bojkota onda je ona osuđena na rezultate koji će biti nikakvi”, kazao je Milivojević i zaključio da je poenta akcije građanske neposlušnosti u tome da targetira sve građane nezavisno od njihovog političkog opredeljenja.

(Beta)

KORONAVIRUS:

“KUĆNA IZOLACIJA” – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI “KONTAKT” SA ZARAŽENIM?

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je “samoizolacija” i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus

1 KOMENTAR

  1. Sta je do sada radila opozicija? Umesto da se organizovala i napravila dobar program za izbore, ONA VEĆ 8 GODINA razjedinjena, frustrirana i besna šeta, pronalazi afere, pravi incidente, upada u institucije ect. A, sad, na kraju je, i prolupala ( u serpe i lonce).

Comments are closed.