Vučić se u utorak obraća umesto danas, odloženo predstavljanje mera za oporavak privrede

2
(BETAPHOTO/Predsednistvo Srbije/Dimitrije Goll/MO)

Mere za oporavak srpske privrede biće predstavljene u utorak, prenosi B92.

Iako je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio da će danas biti predstavljen program mera za oporavak srpske privrede, pogođene koronavirusom, prema poslednjim informacijama, to će biti učinjeno u utorak.

Vučić je ranije najavio da će to biti program sa procenom efekata, načinom finansiranja i tehnikom i tehnologijom sprovođenja, u cilju oporavka ekonomije o posledicama epidemije virusa.

Predsednik je ukazao na to da srpska privreda trpi i da je veliki broj kompanija prinudno smanjio proizvodnju, ali da dobar deo njih nije otpuštao radnike zbog toga.

Vučić je pre par dana rekao da je to ozbiljan program, koji će pokazati da Srbija može brže od drugih da izađe iz ekonomskih problema u koje ju je epidemija koronavirusa uvukla.

Kako je naglasio, neće biti smanjenja plata i penzija, a “pored i posle života ljudi, koji su najvažniji, mere su od ključnog značaja”.

KORONAVIRUS:

“KUĆNA IZOLACIJA” – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI “KONTAKT” SA ZARAŽENIM?

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je “samoizolacija” i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus

2 KOMENTARA

  1. “Kako je naglasio, neće biti smanjenja plata i penzija,” Нејасно је из ког разлога председник државе поистовећује примања и имовину ? Онима у јавном сектору, он је послодавац и може да им одређује висину примања, по цену дефицита буџета, нифлације и чега још хоће, а пензије су имовина, већ стечена и ту нема никаквих смањења и повећања, већ само усклађивања и како је већ једном спровео, пљачке. Пензије су исто што и штедни улози, како можете да смањите штедне улоге, а да их не опљачкате ? У наредном периоду ће бити интересеантно видети како ће већ “натегнуте” плате у јавном сектору остати неизмењене и поред огромног мањка у буџету по основу прихода из разлога обављања делатности у смањеном, или уопште заустављеном обиму у приватном сектору, а “штампања новца” неће бити ?

Comments are closed.