Tramp najavio otvaranje SAD, uprkos savetima lekara: “Moramo to da uradimo, jer će u suprotnom problemi biti mnogo veći…”

2
Beta - AP Photo/Patrick Semansky

Koliko života vredi svetska ekonomija? Ovo nije pojednostavljivanje. Ovo je otvoreno pitanje koje postavlja predsednik SAD Donald Tramp, piše CNN.

Pandemija koronavirusa izmiče kontroli i direktno preti masovnom umiranju stanovništva i opterećivanju zdravstvenog sistema, što dovodi u opasnost čak i one koji ne obole od COVID-19, ali kojima je potrebna druga medicinska pomoć.

Ekonomija koja se zatvara mogla bi da stvori štetu goru od Velike depresije. Vladine naredbe o karantinu imaju za cilj da uspore širenje koronaviursa i kupe vreme za razvoj vakcine, ali su prouzrokovole i otpuštanja i prete masovnom nezaposlenošću.

Na kraju Trampovog tvita stoji strašna računica: Koliko života vredi ekonomija? Ekonomsko beznađe ubija i ljude, takođe.

Tramp je u ponedeljak jasno rekao da preferira otvaranje države, bez obzira na to što mu savetuju lekari. Rekao je da zatvaranje zemlje prouzrokuje probleme kao što su samoubistva i žalio se da je ekonomija buknula pre nego što se virus pojavo.

“Moramo da otvorimo našu zemlju, jer u suprotnom to prouzrokuje probleme koji bi mogli da budu mnogo veći”, rekao je on.

Lekari će, kako je rekao, zatvoriti ceo svet.

“Ne možemo da dozvolimo da se to dogodi i našoj zemlji. Imamo najveću zemlju na svetu, neću to da dozvolim”, rekao je on.

Tramp će imati prilike da objasni svoja razmišljanja, a SAD će uskoro morati da se odluče između ekonomije i epidemiologije.

KORONAVIRUS:

“KUĆNA IZOLACIJA” – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI “KONTAKT” SA ZARAŽENIM?

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je “samoizolacija” i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus

2 KOMENTARA

  1. Taj matori kre*en ce unistiti SAD, a sve zarad para!
    Najbolje sto moze da se desi je da konacno nestane sa politicke scene, ali cak i tada ce im trebati decenije da se povrate od njegove “pameti”.

  2. po meni se radi tu o tome da mora držati otvorene granice za uvoz tuđe muke koju plate lažnim novcem

Comments are closed.