Sveštenik SPC: “Nisam hapšen, priveden sam na saslušanje. Nisu mi rekli šta i kako, ali otprilike jer sam služio moleban…”

0
Foto: Profimedia / Ilustracija

Sveštenik Srpske pravoslavne crkve Momčilo Krivokapić kazao je da je sinoć saslušan u stanici policije u Kotoru zbog, kako je ocenio, navodnog kršenja propisa Instituta za javno zdravlje tokom pandemije.

“Istina je da smo sinoć ja i moj sin pozvani na saslušanje u stanicu policije. Nisu nam konkretno rekli šta i kako, ali otprilike jer smo služili moleban. Objasnio sam da smo služili redovnu službu i da je bilo prisutno, svega 15-16” ljudi, kazao je on za portal I4rs.

Uprava policije je danas ponovo pozvala sve građane na potpuno poštovanje naredbi o sprečavanju prenošenja i širenja korona virusa.

”Policija će sprečiti sva okupljanja građana, kao i ona u organizaciji sveštenih lica”, objavila je Uprava policije danas na Tviteru, uz upozorenje da će prekršioci snositi posledice.

Podgorička “Pobjeda” je jutros objavila da su Krivokapić i njegov sin koji je takođe svešteno lice, privedeni sinoć jer je uprkos zabrani javnih okupljanja priređen moleban kojem je prisustvovalo više od 20 ljudi u crkvi Svetog Nikole u Kotoru.

Paroh Krivokapić je nedavno odbacio upozorenja Instituta za javno zdravlje da se vodi računa o higijeni i utvrdio da se niko ko dolazi na liturgiju i uzima pričešće iz iste kašičice ne može zaraziti, jer je taj čin “čisto delo”.

Ranije je Mitropolija SPC saopštila da će poštovati odluku Vlade Crne Gore i da će verske obrede prilagoditi novonastaloj situaciji koristeći sredstva savremene elektronske komunikacije.

(Beta)

KORONAVIRUS:

“KUĆNA IZOLACIJA” – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI “KONTAKT” SA ZARAŽENIM?

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je “samoizolacija” i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus