“Smem li da primim tasta na kafu?”: Gradonačelnik Bora kaže da njegovi sugrađani zloupotrebljavaju kol centar

0
Foto: Profimedia

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić izjavio je danas da u Boru nema zaraženih koronavirusom, niti prijave lica sa simptomima koji upućuju na zarazu, ali da je bilo pokušaja građana da “zloupotrebe” Kol centar pitanjima kao što je “da li smem da primim tasta na kafu”.

Milikić je na konferenciji za novinare rekao da gradski Kol centar u Boru, putem koga građani mogu da se informišu o bitnim stvarima koje se tiču koronavirusa ali i funkcionisanja gradskih službi, radi neprekidno 24 časa.

“U Kol centru biće prisutni doktor i osobe koje će pružati servisne informacije kada je u pitanju funkcionisanje grada”, rekao je Milikić.

Brojevi telefona Kol centra su 030/424192 i 060/2727059.

KORONAVIRUS:

“KUĆNA IZOLACIJA” – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI “KONTAKT” SA ZARAŽENIM?

“Zavod za javno zdravlje “Timok” jutros me je obavestio da za sada u Boru nema obolelih niti sumnjivih osoba sa simptomima korona virusa, a nije bilo ni poziva da se prijavi sumnja nekoga na korona virus”, rekao je Milikić.

On je dodao da je kroz Kol centar obezbeđen prijem informacija koje potom idu u operativni centra Grada Bora, a 350 volontera je spremno da svakog trenutka izađe na teren i pomogne ljudima u Boru i okolnim selima.

Prema rečima gradonačelnika, za poslednja 24 časa zabeleženo je oko 200 poziva, od čega je svega 19 bilo konkretno u vezi sa korona virusom a bilo je i šest aktivnih izlazaka na teren.

On je rekao da je bilo i anonimnih poziva i pokušaja da se Kol centar zloupotrebi.

“Bilo je pitanja Boranina da li sme da primi tasta na kafu ili, recimo, koliki je broj stranaca koji su došli u Bor”, kazao je Milikić i naglasio da svi koji se jave moraju da ostave lične podatke kao što su ime i prezime, broj telefona, adresu i godište.

Gradonačelnik je ponovo apelovao da se ne stvaraju kućne zalihe namirnica jer ih ima dovoljno u prodavnicama kao i da su apoteke dobro snabdevene lekovima, izuzev maski i dezinfekcionih sredstava, ali i da se radi na rešavanju tog problema.

(Beta)

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je “samoizolacija” i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus