“Senzacionalistički, izvlačenje iz konteksta…”: Bela kuća optužila medije da nisu dobro preneli Trampovu izjavu o lečenju korone sredstvima za dezinfkeciju

1
Foto: Profimedia

Bela kuća optužila je danas medije da izjave predsednika SAD Donalda Trampa o ubrizgavanju dezinfekcionih sredstava pacijentima sa koronavirusom predstavljaju van konteksta i na senzacionalan način.

“Predsednik Tramp je više puta rekao da bi građani trebalo da se posavetuju za lekarima u vezi sa lečenjem koronavirusa, što je on naglasio i tokom jučarašnje konferencije”, rekla je Kajli Mekenani, predstavnica za medije u Beloj kući, preneo je Dejli mejl.

“Mediji neodgovorno izvlače izjave predsednika Trampa iz konteksta i utrkuju se sa negativnim naslovima”, dodala je ona.

Tramp je prethodno zapanjio lekare predlogom da se uradi istraživanje da li se korona virus može lečiti ubrizgavanjem dezinfekcionog sredstva u telo i zračenjem pacijanata UV zracima.

Na jučerašnjem sastanku radne grupe Bele kuće za koronavirus, američki predsednik razgovarao je o novom vladinom istraživanju kako virus reaguje na različite temperature, klimu i površinu.

On je istakao da dezinfekciono sredstvo uništi virus u roku od jednog minuta i da postoji način da se nešto slično učini sa bolesti, poput ubrizgavanja u telo.

„Meni to zvuči zanimljivo pa bi trebalo proveriti“, rekao je Tramp.

Doktorka Debora Birks, savetnica Bele kuće za borbu protiv korona virusa ostala je „bez teksta“, dok su društvene mreže eksplodirale reakcijama od podsmeha do ogorčenosti na Trampa čiji predlozi uporno prkose nauci.

Nekoliko lekara upozorilo je javnost da ne ubrizgavaju dezinfekciona sredstva i ne koriste UV svetlo.

KORONAVIRUS:

“KUĆNA IZOLACIJA” – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI “KONTAKT” SA ZARAŽENIM?

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je “samoizolacija” i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus

1 KOMENTAR

Comments are closed.