Predsednik SAD Donald Tramp je izjavio da je njegov predlog da ljudi piju ili da im se ubrizgava dezinfekciono sredstvo kao lek protiv bolesti COVID-19, bio njegov „pokušaj sarkazma“, prenela je agencija AP.

Tramp je u četvrtak napomenuo da istraživači razmatraju efekte dezinfekcionih sredstava na virus i glasno se pitao mogu li ih ubrizgati u ljude pošto, kako je rekao, virus „strahovito napada pluća, pa bi bilo zanimljivo to proveriti“.

Ali dan kasnije, u petak, Tramp je u razgovou s novinarima u Ovalnom kabinetu u Beloj kući, tvrdio da je njegova izjava pogrešno interpretirana: „Ja sam sarkastično to pitao novinare poput vas, samo da vidim šta će se desiti“.

Londonski „Gardijan“ noćas piše da je otkrio da je vođa najistaknutije grupe u SAD koja na tržištu plasira potencijalno smrtonosan industrijski izbeljivač kao „čudotvoran lek“ za koronavirus, ove nedelje o tome pisao Trampu.

Mark Grenon je u tom svom pismu rekao Trampu da je hlor-dioksid – moćni izbeljivač koji se koristi u industrijskim procesima kao što je proizvodnja tekstila, a može imati fatalne nuspojave ako se popije, „čudesan detoks koji može ubiti 99 odsto patogena u organizmu“ i da to „može telo osloboditi bolesti COVID-19“.

Nekoliko dana pošto mu je Grenon poslao to pismo, Tramp je u četvrtak na dnevnom brifingu o koronavirusu u Beloj kući predstavio ideju da se sredstvo za dezinfekciju može koristiti kao lek za virus.

Na zaprepašćenje medicinskih stručnjaka, piše „Gardijan“, američki predsednik je rekao da dezinficijens „nokautira virus za samo jedan minut!“, te da bi to trebalo proveriti ubrizgavanjem ljudima.

„Gardijan“ piše da Grenon sebe naziva „nadbiskupom“ organizacije „Genesis II“ s Floride, koja tvrdi da je verska zajednica, ali je u stvari najveći proizvođač i distributer  u SAD izbeljivača hlor-dioksida kao „čuda od leka“. On tu hemikaliju naziva MMS – skraćenica na engleskom za „Čudotvorni mineralni rastvor“ (Miracle Mineral Solution), lažno tvrdeći da može izlečiti 99 odsto svih bolesti, uključujući rak, malariju, HIV/AIDS i autizam.

Od početka pandemije, „Genesis II“ prodaje MMS kao lek za koronavirus i savetuje korisnike, uključujući decu, da mešaju tri do šest kapi belila s vodom i da to piju.

U svojoj redovnoj RTV emisiji, objavljenoj na interentu u nedelju, Grenon je pročitao pismo o tome koje je poslao Trampu.

U petak, nekoliko sati pošto je Tramp na TV-u uživo razgovarao o dezinficijensu, Grenon je na „Fejsbuk“ tvrdio da je MMS poslao u Belu kuću. Napisao je: „Tramp je dobio MMS i sve informacije!!! Ljudi, stvari se dešavaju! Gospode, pomozi drugima da vide Istinu!“, preneo je „Gardijan“.

Bela kuća nije odgovorila na pitanje londonskog lista o tome.

(Beta)

https://www.nstore.rs/product/elektronsko-pdf-izdanje-nedeljnika-br-432-od-23-aprila/

KORONAVIRUS:

„KUĆNA IZOLACIJA“ – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI „KONTAKT“ SA ZARAŽENIM?

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je „samoizolacija“ i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.