Registracija vozila u doba koronavirusa? “Pošaljite mejl i sačekajte instrukcije”, kaže ministar Stefanović

3
Foto Nedeljnik

Život u doba koronavirusa znatno je promenjen, a neke od uobičajenih obaveza nije moguće izvršiti. Mnogi ljudi bez automobila ne bi mogli da funkcionišu i obavljaju sve poslove, a u vreme kada je čitav socijalni život ograničen restrikcijama, registracija automobila bi mogla da se zakomplikuje.

“Ne bi”, tvrdi ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, koji je gostujući u jutarnjem programu TV Pink govorio o procesu registracije vozila.

“Ukoliko imaju potrebu za izdavanjem novog dokumenta molimo ih da se obrate Ministarstvu unutrašnjih poslova elektronskim putem na imejl-adresu upravazaupravneposlove@mup.gov.rs i sačekaju dalje instrukcije”, rekao je Stefanović.

“Registarcija se završava lako, morate poslati najbližeg srodnika koji će vaše vozilo odvesti na tehnički, to je obavezno. Primetili smo ovih dana ima više saobraćajnih nezgoda i to isključivo zbog velike brzine, a znate zašto, jer su ulice prazne, vanredno je stanje, vozači vide da nema mnogo vozila na ulicama, i onda nagaze na gas, a ne shvataju da i u ovakvim situacijama treba da poštuju pravila koja su propisana zakonom”, ističe ministar Nebojša Stefanović.

Podsetimo, ministar je precizirao da Uprava neće primati zahteve za produženje ličnih dokumenata, a u toku trajanje ove odluke dokumenta koja su istekla biće važeća.

KORONAVIRUS:

“KUĆNA IZOLACIJA” – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI “KONTAKT” SA ZARAŽENIM?

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je “samoizolacija” i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus

3 KOMENTARA

  1. ne mogu da produžim registraciju ,tehnički ne moze da izda nalepnicu ,uputiti vlasnika u najbližu stanicu mup-a tako pise na monitoru tehničkog a šalteri ne rade

Comments are closed.