Premijerka reagovala na Konovu objavu na Fejsbuku: “Krizni štab još nije imao sastanak po tom pitanju…”

2
Fotografije: Beta

Povodom najave epidemiologa Predraga Kona da je zbog koronavirusa moguće uvođenje obaveznih vanrednih mera, premijerka Ana Brnabić izjavila je da medicinski krizni štab još nije imao sastanak po tom pitanju i da se nije izjašnjavao o mogućim merama. Ona je dodala da će “neke mere biti uvedene, ukoliko bude potrebno”, ne precizirajući o kojim merama je reč. Pojasnila je i da neće biti uvođenja novog vanrednog stanja.

Medicinski krizni štab intenzivno prati epidemiološku situaciju u Srbiji i na osnovu toga će biti preduzimane i konkretne mere, izjavila je premijerka Ana Brnabić, prilikom obilaska radova na izgradnji Državnog data centra u Kragujevcu.

Ona je pojasnila da 70 ili 100 novootkrivenih slučajeva koronavirusa danas nije isto kao kada je taj broj registrovan u martu ili aprilu.

“Ovo su sad asimptomatski slučajevi koji ne zahtevaju hospitalizovanje, ne povećava se broj ljudi na respiratorima, tako da je sad potpuno drugačija situacija nego što je bila u martu i apilu. Zbog toga ja nemam paniku, ali ako bude potrebno, uvodićeno neke restriktivne mere”, izjavila je premijerka, a prenela Nova.rs.

Ona je pojasnila i da neće biti uvođenja novog vanrednog stanja, navodeći da prema njenim saznanjima ni druge evropske zemlje neće uvoditi takve restriktivne mere. Kratko je izjavila: “Kroz to više nećemo prolaziti”.

Povećenje novootkrivenih slučajeva koronavirusa, rezultat je proširenog testiranja , objasnila je premijerka, dodajući da je Srbija po broju testiranih građana na 100.000 stanovnika prestigla Sloveniju, a da će za 3-4 dana prestiči i Češku. Prema njenim rečima, u Srbiji se dnevno testira blizu 5.000 građana.

KORONAVIRUS:

“KUĆNA IZOLACIJA” – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI “KONTAKT” SA ZARAŽENIM?

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je “samoizolacija” i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus

2 KOMENTARA

  1. Gosn Premijerko kada budete studirali IMUNOLOGIJU,PULMINOLOGIJU i ostale nauke za lecenje VIRUSA ONDA DRZITE SLOVO ONIMA KOJI VAS SE BOJE A NEMA VECIH STRUCNJAKA OD NJIH ZA VIRUCE .I DA SE RAZUMEMO TO SE IZUCAVA NA MEDICINSKOM A NE PRAVNOM FAKULTETU.

  2. Povećenje novootkrivenih slučajeva koronavirusa, rezultat je proširenog testiranja, objasnila je premijerka. I onda baš tog dana NAJMANJI broj testiranih. Svega 1.800. Tri puta manje od uobičajenog broja. Pa hajde da ne testiramo uopšte i neće biti novozaraženih. Barem u izjavama političara.

Comments are closed.