“Ovo što su sad smislili ne može ni u kom slučaju da bude pandan ABA ligi. Možda je Rami palo na pamet da ABA postane Albanska basketbol asocijacija…”

0
Profimedia

Povodom najave da će takozvano Kosovo i Albanija pokrenuti zajedničko košarkaško takmičenje, u izjavi za Večernje novosti oglasio se Nebojša Čović. Predsednik KK Crvena zvezda ocenio je da se radi “o smišljenoj provokaciji”, preneo je N1.

Nebojša Čović ocenio je da je najava zajedničkog košarkaškog takmičenja takozvanog Kosova i Albanije smišljena provokacija. Podsetio je da timovi sa Kosova i Metohije u ABA ligu mogu da uđu samo preko Košarkaške lige Srbije jer su Kosovo i Metohija deo Srbije pod nadzorom Međunarodne zajednice.

“Ovo što su sad smislili ne može ni u kom slučaju da bude pandan ABA ligi, niti će odatle moći da idu u ABA ligu. Ona se odnosi isključivo na region koji predstavlja prostor bivše SFRJ. Možda misle da mogu da prave nekakve pandane, imajući u vidu da Albanci imaju teritorijalne pretenzije prema Srbiji, što smo već videli. Svaki dan gledamo kolike su im pretenzije prema Makedoniji, malo prigušenije i prema Crnoj Gori. Ne kriju da imaju i prema Grčkoj, čini mi se da se taj deo zove Epir. Možda tako misle da prave neku Tirana-Priština ligu. Imajući u vidu da je premijer Albanije Edi Rama umetnik i sportski nastrojen, pošto stalno nosi ‘adidas’ patike, možda mu je palo na pamet da ABA postane Albanska basketbol asocijacija”, rekao je Čović za Večernje novosti.

KORONAVIRUS:

“KUĆNA IZOLACIJA” – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI “KONTAKT” SA ZARAŽENIM?

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je “samoizolacija” i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus