Novi policijski čas, duža kupovina za starije, kućni ljubimci mogu u šetnju, maksimalna cena maske 120 dinara: Sve nove mere Vlade Srbije na jednom mestu

8
Foto: Igor Pavićević

Vlada Srbije donela je odluku da zabrana kretanja za sve građane od danas važi od 17 do 5 sati ujutru, u cilju sprečavanja širenja virusa COVID-19.

Izuzetak je nedelja, kada građani stariji od 65 godina mogu da napuste svoje domove od tri do osam časova ujutru, kako bi kupili namirnice.

Od 20 do 21 čas vlasnicima pasa je dozvoljeno da prošetaju svoje kućne ljubimce u krugu od 200 metara oko adrese stanovanja.

KORONAVIRUS:

“KUĆNA IZOLACIJA” – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI “KONTAKT” SA ZARAŽENIM?

Napuštanje domova posle 17 časova i pre pet časova ujutru, moguće je isključivo iz hitnih medicinskih razloga, uz radnu dozvolu ili posebno odobrenje nadležnih organa, prenosi N1.

Odlukom Vlade, Republici Srpskoj upućena je određena količina opreme, shodno trenutnim mogućnostima, kao podrška borbi sa virusom COVID-19.

Određena je maksimalna cena zaštitne maske od 120 dinara po jednom komadu, saopštila je Vlada Srbije uz još jedan apel građanima da se pridržavaju svih mera bez izuzetka.

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je “samoizolacija” i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus

8 KOMENTARA

 1. Како рече вечити министар Р.Љ. од три милиона маски из Кине два и по ја дато апотекама ал не рече по којој цени. Даље, ко су увозници и која је ту математика?

 2. Uvijek bilo i bice,cijena 100% ali sto se nemoze kupiti jer ih nema.Kako da se zastiti i omladina kad se nemoze nabaviti.Bazirali smo se na stariju populaciju a sta je sa mladima?

 3. Cena maske sramaota…
  A jos veca sramota je to sto ja radim od 6h do 16h, to znaci da ja ne mogu da stignem u prodavnicu…. Ne moram ni da jedem… Na poslu prete otkazima…
  Vreme dozvole izlazenja napolje sve krace, sto znaci da ce u kratkom periodu biti mnogo vise ljudi na ulici….
  Sve strucnjak do strucnjaka
  Sramota….

  • Ceba maski je uzas. Sramota sto je to dozvoljeno. A plus oj nema u manjim mestima. Beograd kao da j e drzava u drzavi maske guraju tamo po apotekama gradnja ima daju pomoc a gde mi ostali zivimo. Sramota od vlade i predsednika.

 4. Cena medicinske maske, pre korone je bila 15-20 dinara. A gradjevinske maske za zaštitu od prašine su koštae 8 80-350 u zavisnosti od kvaliteta.
  Koja li je samo budaletina odredila da cena može biti 10×100% od realne cene. Oderite ovaj već opustošen narod po ko zna koji put. SRAMOTA.

  • Mislim da je to vlada republike srbije,ako su kinezi dali donaciju kako uopste mogu da se prodaju a i ako se prodaju ko je ukrao razliku od prave cene koja je 100 dinara po masci.proci ce i ovs pandemija pa ce se videti ko je profitirao.

 5. Zastitne maske 120 dinara??? Zasto je odredjena tako visoka cena imajuci u vidu da je cena proizvodnje niti 1 dinar? Hoce li se i maske koje je zemlja dobila kao poklon prodavati po ovoj ceni? Pre ove situacije prodavale su se po bagatelnoj ceni, zapravo po odgovarajucoj ceni. Ko ce moci sebi da priusti dovoljan broj ovih maski imajuci u vidu da jedna moze da se koristi najvise do 3 sata? Nakon toga nemaju vise zastitnu ulogu vec obrnuto, pune su bakterija i virusa jer je vlaga koju stvaramo na njima disanjem idealna za razvoj mikroorganizama. Posle skidanja su prakticno neupotrebljive. Da li to drzava ide na ruku “ratnim profiterima”, tj. “virusnim profiterima”???

Comments are closed.