“Nezamislivo je da neko pokušava da gradi politički rejting tako što krši savete lekara…”: Zorana Mihajlović o protestu opozicije

3
BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/MO

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da je poštovanje mera iz domena javnog zdravlja u vreme epidemije koronavirusa zadatak broj jedan za sve građane, uključujući i političare i da je nezamislivo da neko na kršenju saveta lekara pokušava da gradi politički rejting.

“Minimum odgovornosti koji bi se očekivao od bilo kog političara jeste da u vreme epidemije ne radi suprotno preporukama lekara, da ne ugrožava javno zdravlje. Sramno je da dok milioni građana Srbije sede u svojim kućama, opozicioni političari prave protest u vreme policijskog časa da bi privukli pažnju, a da pritom neki od njih i vređaju penzionere koji jedini u to vreme smeju da šetaju”, kazala je ona, a saopštila njena pres služba.

Pozvala je predstavnike opozicije da ne potcenjuju građane Srbije, “jer nećete politički profitirati tako što ćete raditi protivno savetima lekara i ugrožavati druge građane”.

“Vrlo brzo će doći vreme kad će ponovo oživeti politička borba, i kad ćemo ponovo se politički obračunavati. Tužno je što sada opozicioni lideri svoje lične i političke interese stavljaju ispred najvišeg interesa svih građana Srbije, a to je zdravlje građana i borba protiv zarazne bolesti”, naglasila je ona.

Lideri dela opozicionih stranaka koje su najavile bojkot izbora protestovali su večeras ispred Skupštine Srbije jer je, kako smatraju, načinom na koji je zbog epidemije koronavirusa uvedeno vanredno stanje prekršen Ustav Srbije.

(Beta)

KORONAVIRUS:

“KUĆNA IZOLACIJA” – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI “KONTAKT” SA ZARAŽENIM?

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je “samoizolacija” i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus

3 KOMENTARA

  1. A podrazumeva se da penzioneri bez zastave inače ne izlaze u šetnju, mislim….

Comments are closed.