Nestorović: “Jedni danas kažu ‘virus slabi’, drugi sutra ‘virus je jak’. Lekari su o virusu učili ‘u hodu’ i i zato je bilo mnogo grešaka…”

0
Screenshot Prva Tv

Član Kriznog šraba, doktor Branimir Nestorović izjavio je da koronavirusa sigurno neće biti tokom leta, a da se ne zna da li će se javiti na jesen, mada on sumnja i u to. On je dodao da su lekari o virusu učili “u hodu” i da je zbog toga bilo mnogo grešaka.

“Možda ga bude u decembru ili januaru. Ja lično mislim da se neće vraćati, ali ako se vrati, neće biti jak i sigurno neće biti kao sad, ni ovakvih mera, nego nekih blažih”, rekao je Nestorović u gostovanju na televiziji Pink, prenosi N1.

On je poručio da do kraja maja građani treba da paze na ponašanje, a da posle toga, s dolaskom viših temperatura, virus gubi na intenzitetu.

Komentarišući različite tvrdnje stručnjaka o koroni, Nestorović je konstatovao da je pojava tog virusa bila jedinstvena situacija, lekari su “učili u hodu” i zato je i bilo puno grešaka.

“Svi su mogli da objave rad bez ikakve provere. Zato je i bilo objavljivanja svega i svačega. Jedni danas kažu virus slabi, drugi sutra ‘virus je jak'”, rekao je Nestorović.  

KORONAVIRUS:

“KUĆNA IZOLACIJA” – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI “KONTAKT” SA ZARAŽENIM?

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je “samoizolacija” i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus