Javni gradski prevoz u Beogradu sutra će početi da radi, ali će u narednom periodu prevoziti samo zaposlene građane, odnosno one koji imaju radnu obavezu i uredne radne naloge.

Kada će prevoz u gradu biti potpuno normalizovan još uvek se ne zna, mada su gradski čelnici najavili da će se postepeno i drugim kategorijama stanovništva dozvoliti da koriste gradske autobuse i tramvaje.

Za početak, u vozila će moći da uđu samo građani koji imaju personalizovanu BusPlus karticu, ili oni koji imaju uredan radni nalog za taj dan, ukoliko kupuju karte za jednodnevnu, trodnevnu ili petodnevnu upotrebu, Oni će morati nalog da pokažu redaru pri ulasku u vozilo i pri validaciji karte, piše Danas.

U gradski prevoz će smeti da ulaze samo putnici koji nose masku i rukavice, a sedeće se na obeleženim mestima, kako bi se obezbedila neophodna distanca.

Ulaziće se samo na prednja vrata, a izlaziti na ona koja su obeležena za to. I na stajalištima su obeležene crvene tačke, kako bi putnici znali kolike distance treba da se pridržavaju.

S obzirom da će broj putnika na taj način biti ograničen u svakom vozilu, vozač ima pravo da ne pušta više ljudi u vozilo, ukoliko vidi da je maksimalan broj popunjen, te da više mesta nema. Sve će to kontrolisati redari koji će biti u svakom vozilu, a oni, vozači pa i putnici koji primete da se neko od građana ne pridržava propisanih pravila, mogu da zaustave vozilo i zovu Komunalnu miliciju ili policiju da interveniše.

Kako su naveli nadležni, komunalna milicija će biti raspoređena po punktovima, kako bi brže mogla da interveniše ukoliko za to ima potrebe.

Gradski sekretar za javni prevoz Jovica Vasiljević kazao je da će u startu u funkciji biti 1.290 vozila a broj će biti povećan ako se ukaže potreba.

Istovremeno, redari će izveštavati o realnoj slici o broju putnika, pa će određene linije biti pojačavane, a sa manje angažovanih će vozila biti preusmeravana na opterećenije linije. Kako je dodao, prevoz će postepeno biti vraćen u normalan režim rada, odnosno prvo će ga koristiti radno angažovani sugrađani, a zatim i drugi po prioritetima, najpre studenti i đaci, zatim nezaposleni i na kraju stariji od 65 godina.

„Bus plus“ kartice onlajn za firme

Kako bi se smanjile gužve na ponovo otvorenim prodajnim mestima „Bus Plusa“, važno je da se one naručuju preko poslodavaca, saopšteno je iz „Bus Plus“ sistema. „Sva pravna lica, odnosno poslodavci, imaju mogućnost da poruče kartice direktno i onlajn posredstvom „Bus Plus“ sajta.

https://www.nstore.rs/product-category/digitalno-izdanje-nedeljnika/
https://www.nstore.rs/product/nedeljnik-pretplata-na-elektronsko-izdanje-za-inostranstvo/

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je „samoizolacija“ i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus

KORONAVIRUS:

„KUĆNA IZOLACIJA“ – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI „KONTAKT“ SA ZARAŽENIM?


Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.