(INFOGRAFIKA) Najveći broj zaraženih u Beogradu, Voždovac prednjači, a Niš i Leskovac i dalje u vrhu liste: Koronavirus po gradovima u Srbiji

0
Foto: Profimedia

Prema najnovijim podacima o stanju epidemije koronavirusa u Srbiji, broj zabeleženih slučajeva COVID-19 do danas u 15 časova je 9.557, a testirano je ukupno 106.461 osoba.

U poslednja 24 sata, testirani su uzorci 4.550 osoba od kojih je 93 pozitivno.

Broj novozaraženih se smanjuje iz dana u dan. I dok su Beograd, Niš i Leskovac gradovi u kojima je zabeležno najviše slučajeva zaraze koronavirusom, tri vojvođanske opštine u Srbiji od početka epidemiju nisu prijavile nijedan slučaj – Kanjiža, Mali Iđoš i Žitište.

Do 3. maja, najveći broj obolelih je iz starosne kategorije 50-59 godina i njih ima 1.839, a najmanji broj zaraženih je iz starosne kategorije 90 i više godina, kojih je 78, kao i među decom starosne dobi 0-9 i 10-19 godina, ukupno 455.

Kada je reč o broju zaraženih u najvećim gradovima u Srbiji, najveći broj zabeležen je u prestonici. Prema najnovijim podacima objavljenim na sajtu covid19.rs, u Beogradu je ukupno 2.400 zaraženih. Niš je zabeležio ukupno 1.187 slučajeva zaraze, Novi Sad 158, a Kragujevac 130.

Među beogradskim opštinama sa najvećim brojem zaraženih, prema podacima od 6. marta do 3. maja, Voždovac prednjači sa 293 slučaja zaraze, a slede ga Palilula sa 272, Zemun sa 269 i Novi Beograd sa 260 slučaja zaraze. Zvezdara je registrovala 242 slučaja koronavirusa. Ostale opštine beleže broj zaraženih ispod 200.

KORONAVIRUS:

“KUĆNA IZOLACIJA” – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI “KONTAKT” SA ZARAŽENIM?

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je “samoizolacija” i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus