“I u drugim državama je bilo izbora tokom pandemije. Ovo su redovni izbori, imali ste vremena da se spremite…”: Brnabić odgovorila opoziciji

2
(BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/DS)

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas u Skupštini Srbije, u zaključnoj reči pred glasanje o ukidanju vanrednog stanja, da izbori ovako ili onako moraju da se održe, kao i da o tome nema polemike niti licitiranja.

Ona je tako odgovorila na primedbe opozicionih poslanika iznete ranije tokom rasprave, da izbore treba odložiti, a ne održati 21. juna kako je najavio predsednik republike.

“Sa tim datumima nema licitiranja. Da kažemo građanima Srbije da su mandati koje svi mi imamo, i narodni poslanici, i predsednica Vlade, i tim ministara, da su ti mandati građana Srbije i da oni ističu, i da je naša obaveza da ih vratimo građanima Srbije. S tim nema licitaranja, ti datumi ne mogu biti arbitrarni”, kazala je Brnabić.

Premijerka je rekla da održavanje izbora ne može zavisiti od toga da li neko želi da se oni održe ili ne.

“I u drugim državama održavani su izbori i to tokom pandemije, u Južnoj Koreji, Francuskoj, Bavarskoj. Nama volja građana mora biti na prvom mestu, ovo su redovni izbori, imali ste vremena da se spremite. Mi mandate svi zajedno moramo da vratimo onima koji su nam ih dali, a to su građani Srbije”, kazala je Brnabić.

Poslanici Skupštine Srbije su danas na drugoj sednici koja je održana tokom vanrednog stanja, većinom glasova usvojili Odluku o ukidanju vanrednog stanja u celini, kao i Predlog zakona o važenju uredaba koje je Vlada uz supotpis predsednika republike donela tokom trajanja vanrednog stanja.

U obrazloženju zašto se vanredno stanje ukida upravo sada Brnabić je ranije danas na sednici Narodne skupštine rekla da je uslov za ukidanje vanrednog stanja bio da “više od sedam dana imamo manje od pet odsto zaraženih u odnosu na broj zaraženih”.

Brnabić je rekla da je taj uslov ispunjen, i da od 28. aprila taj procenat iznosi ispod pet odsto.

(Beta)

KORONAVIRUS:

“KUĆNA IZOLACIJA” – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI “KONTAKT” SA ZARAŽENIM?

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je “samoizolacija” i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus

2 KOMENTARA

  1. Ana Brnabić je za kratko vreme postala jako iritantna osoba.
    Od tehnokrate je postala osoba sa radikalskim rečnikom.

Comments are closed.