“Hajde da gospođa koronu ispratimo što pre. Znam da je teško po ceo dan čitati knjige i gledati filmove, ali…”: Milan Marić pozvao na solidarnost

0

Glumac Milan Marić pozvao je sve građane Srbije putem video poruke na svom Instagram profilu, da budu srpljivi, nežni i solidarni jedni prema drugima kako bismo što efikasnije uticali na sprečavanje širenja virusa COVID-19.

“Ja ne želim da vam pričam šta bi vi trebalo da radite, jer vi to znate bolje od mene. Konkretne mere i upute daju oni koji su mnogo stručniji od mene, ja želim samo da vam pošaljem veliku dozu ljubavi, istrajnosti, tolerancije i razumevanja. Želim da vas pozovem da budete solidarni, da razmišljate o drugima, o ugroženim ljudima i grupama i da vas pozovem da ostanete kod kuće”, poručio je Milan Marić.

Glumac je istakao i da razume koliko je teško sada čitati knjige i da je nemoguće po ceo dan gledati filmove i serije, ali naglašava da je to sada neophodno.

“Hajde da što pre ovo pobedimo, da situaciju gledamo sa neke vedrije strane i da gospođa koronu što pre ispratimo”, rekao je Milan Marić.

KORONAVIRUS:

“KUĆNA IZOLACIJA” – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI “KONTAKT” SA ZARAŽENIM?

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je “samoizolacija” i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus