Danas odluka o policijskom času za vikend: Da li nam je i dalje potreban i kada će biti ukinut

0
Foto: Igor Pavićević

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Vlada Srbije neće menjati odluku o zabrani kretanja vikendom od petka u 18 sati do ponedeljka u 5 ujutru, preneo je Blic.

“Za nas nema popuštanja, lekari su za to da se još dve nedelje produži zabrana kretanja, posebno vikendom”, rekao je Vučić.

On je dodao da su rezultati kretanja epidemije u Srbiji dobri zahvaljujući vikednima od pre dve nedelje tokom kojih je takođe vladala zabrana kretanja.

Iako su mere sa ciljem suzbijanja koronavirusa počele da popuštaju, zabrana kretanja i dalje je na snazi u određenim vremenskim intervalima. Radnim danima, ona počinje u 18 časova i traje do 5 časova ujutru, dok je trajanje policijskog časa za vikend do sada uvek bilo predmet posebne analize kriznog štaba.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je na jučerašnjoj konferenciji za novinare da se odluka o policijskom času za predstojeći vikend može očekivati danas.

Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je da veruje da će policijskog časa biti tokom predstojećeg vikenda, kao i da je on i dalje potreban.

Epidemiolog dr Predrag Kon izjavio je da pretpostavlja da će ovog i narednog vikenda biti policijskog časa i da je, po njegovom mišljenju, logično da ovakve vrste zabrane ostanu na snazi naredne dve nedelje.

KORONAVIRUS:

“KUĆNA IZOLACIJA” – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI “KONTAKT” SA ZARAŽENIM?

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je “samoizolacija” i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus