“COVID-19 nije uvek ubica, moj organizam se nakon sedam dana oporavio od nečega što je ličilo na jači grip”: Basista Duran Duran preležao koronu

0
Foto Profimedia

Džon Tejlor (59), basista popularnog sastava Duran Duran, objavio je na društvenim mrežama da mu je još pre tri nedelje potvrđena zaraza korona virusom zbog čega je, pridržavajući se preporučenih medicinskih saveta, sve do sada bio u karantinu, prenosi B92.

“Dragi moji prijatelji, odlučio sam da podelim sa vama da sam pre tri nedelje saznao da sam pozitivan na korona virus. Iako sam u zrelim godinama, moram da priznam da se moj organizam nakon sedam dana oporavio od nečega što je ličilo na jači grip. Moram i da priznam da je boravak u karantinu tome znatno doprineo”, napisao je on.

Tajlor je dodao da je imao sreće što je “pokupio” blaži oblik virusa i da je nakon nedelju dana “nečega što je ličilo na turbo intenzivnu grupu”, počeo da se oporavlja i trenutno se oseća dobro.

“Možda sam prilično robustan za jednog 59-godišnjaka, barem ja tako volim da mislim o sebi – ali imao sam sreće. Ova pandemija stvorila je ogromnu količinu straha, koji je, nažalost, donekle opravdan. Moje srce je uz sve one koji su se suočili sa stvarnim gubitkom i bolom, ali istovremeno želim da vam kažem da COVID-19 nije uvek ubica. Mi možemo da pobedimo i hoćemo”, poručio je basista popularnog benda te je dodao da jedva čeka da nastavi sa koncertima.

Tejlor je još jedan u nizu poznatih ličnosti koji su oboleli od korona virusa, a među njima su Tom Henks i njegova supruga Rita Vilson, Idris Elba, Pink, Marien Fejtful, Olga Kirilenko i Plasido Domingo…

KORONAVIRUS:

“KUĆNA IZOLACIJA” – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI “KONTAKT” SA ZARAŽENIM?

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je “samoizolacija” i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus