Zelenović: Osam dana nema odgovora nadležnih u vezi sa bolnicom u Šapcu

1
Foto: Printscreen N1

Broj zaraženih pacijenata u Šapcu nije rastao u prethodna tri dana, piše Danas i prenosi izjavu gradonačelnika tog grada Nebojše Zelenovića koji već danima govori o tome da mu iz Ministarstva zdravlja niko ne odgovara na molbu da se u Šapcu dozvoli otvaranje privremene bolnice.

Ta bolnica je pripremljena, a “nedostaci” koje je bolnica imala su poslednjih dana regulisani i uslovi o kojima su govorili nadležni su ispunjeni, tvrdi Zelenović.

“Već osam dana nema nikavog odgovora od nadležnih za privremenu bolnicu u Šapcu. Poslao sam zvanično pismo, sa svom potrebnom dokumentacijom, premijerki Brnabić i ministru zdravlja Lončaru. On je na konferenciji za novinare rekao da u Šapcu nedostaje infektolog, i mi smo obezbedili infektologa. Kasnije je pokrajinski sekretar Gojković utvrdio da Krizni štab u Šapcu nije kompetentan za otvaranje ovakvih bolnica koje se formiraju samo pri velikim centrima Boegradu, Novom Sadu i Nišu. Što se tiče kompetencije Zavod za javno zdravlje predložio je formiranje ove bolnice, sa svim neophodnim uslovima. Takođe, ove bolnice otvorene su u Kraljevu, Novom Pazaru, Kruševcu i Ćupriji”, rekao je Zelenović i dodao da u njegovim postupcima ministar vidi “političke pozete”.

“Kakva je to politika kad se bavimo zaštitom zdravlja građana, i kakva je to politika kad je na zahtev iz Beograda poslat infektolog koji se tamo zarazio i kasnije zarazio čitavo infektivno odeljenje Šabačake bolnice. Na zahtev iz Beograda poslata su i tri anesteziologa. Međutim, najspornije je to što me komandant Kriznog štaba za Mačvanski okrug, koji je praktično ispostava republičke vlasti, gospodin Krasavac, upućuje da se obratim Ani Brnabić, koja je na čelu Kriznog štaba kao i ministru Lončaru, koji je koopredsedavajući tog republičkog kriznog štaba. Gospodin Krasavac je ukazao da je dospeo samo do šefa kabineta ministra Lončara. To znači da nema komunikacije između kriznih štabova, a to je nedopustivo u okolnostima kada je proglašeno vanredno stanje”, rekao je Zelenović.

KORONAVIRUS:

“KUĆNA IZOLACIJA” – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI “KONTAKT” SA ZARAŽENIM?

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je “samoizolacija” i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus

1 KOMENTAR

  1. И ткао ћеш се ти, евентуалном победом на изборима у Шапцу, изборити за бољу Србију ! Ваљда ти је сада дошло до мозга, да не можеш да размишљаш локално, а делујеш глобално, јер како и сам примећујеш, резултат ти је никакав, већ обрнуто. Увек било, зато је бојкот избора решење Зеленовићу, а не твоја јалова борба, која само мрцвари људе. Или, можда мислиш, да им ниси подвикнуо довољно гласно ?

Comments are closed.