Zelenović: Nisam dobio odgovor Ane Brnabić i Lončara na zahtev da počne sa radom privremena bolnica u Šapcu…

0
Foto: Medija centar Beograd

Gradonačelnik Šapca i šef Štaba za vanredne situacije tog grada Nebojša Zelenović izjavio je danas da nije dobio odgovor premijerke Srbije Ane Brnabić, niti ministra zdravlja Zlatibora Lončara na zahtev da u Šapcu počne da radi privremena bolnica za smeštaj osoba sa lakšim simptomima zaraze koronavirusom.

On je tražio od nadležnih da svi Šapčani koji se nalaze na Beogradskom sajmu, budu vraćeni u Šabac i smešteni u tamošnju privremenu bolnicu.

U Šapcu je 45 pozitivnih na koronavirus, dok je 17 smešteno na Beogradskom sajmu.

“Naš zahtev je da oni budu vraćeni i smešteni u salu Ekonomske škole gde imaju sve pristojne uslove: toplu vodu, grejanje, internet, kvalitetnu ishranu, obezbedjenje, odnosno sve uslove za bolnicu po meri čoveka”, rekao je Zelenović na konferenciji za novinare, saopštio je njegov kabinet.

Naveo je da je u Šapcu sve manji broj lica koji su u izolaciji pošto su doputovala iz inostranstva, i da je, po zvaničnim podacima, “potpuno jasno da oni nisu doneli virus u Šabac”.

“Od 1.381 osobe koje su iz inostranstva došle na teritoriju Šapca od 14. marta, nijedna osoba se nije razbolela i nema simptome. Potpuno je jasno da naši ljudi koji su došli iz inostranstva nisu doneli koronu u Šabac”, dodao je on.

Naglasio je da je u interesu javnosti da direktori zdravstvenih ustanova u Šapcu učestvuju na konferencijama za medije i ocenio je lošim to što to sada nije tako.

“Pozivam predstavnike zdravstvenih ustanova da pravovremeno obaveštavaju javnost o svemu. Važno je da naši sugrađani imaju kvalitetne informacije svakog dana i da direktori ovih ustanova odgovaraju na pitanja novinara. Građani moraju biti informisani. Poštovanje novinara je poštovanje javnosti, a to znači i svih naših građana”, istakao je Zelenović.

(Beta)

KORONAVIRUS:

“KUĆNA IZOLACIJA” – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI “KONTAKT” SA ZARAŽENIM?

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je “samoizolacija” i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus