“Vulin da objasni da li je vojska obezbeđivala gerontološki centar u Nišu…”

2
BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO

Nova stranka pozvala je danas ministra odbrane Aleksandra Vulina da odgovori na pitanje da li je Vojska Srbije obezbeđivala Gerontološki centar u Nišu, u kome se pojavilo novo žarište zaraženih koronavirusom.

U saopštenju koje je dostavljeno medijima se navodi da Gradski odbor Nove stranke Niš podseća javnost, ali i ministra Vulina, na saopštenja Ministarstva odbrane Srbije, objavljena 9. aprila, a potom i 13. aprila, u kojima se navodi da  “Vojska obezbeđuje sve zdravstvene centre, kao i sve gerontološke centre, bez obzira na to da li su privatni ili državni, sa više od 30 korisnika”. 

“Iz navedenog sledi da mali Vulini, koji u svojim tekstovima pozivaju Novu stranku da nije uz narod u teškim trenucima pandemije, upravo svom narodu i dalje duguju odgovor na pitanje da li se ministar vojni lično, u brojnim izjavama i saopštenjima, obavezao na obezbeđivanje svih objekata socijalne zaštite, sa akcentom na staračke domove, i da li je ili nije objekat zaštite bio i Gerontološki centar Niš”, navodi se u saopštenju.

Nova stranka navodi da “ako nije, građani Srbije zaslužuju odgovor zašto nije osigurana bezbednost svih njegovih korisnika i zaposlenih, a ukoliko jeste, kako je onda moguće da mere nisu poštovane, zbog čega za posledicu imamo zabrinjavajuće brojke o broju zaraženih, kojih je iz dana u dan sve više”.

(Beta)

KORONAVIRUS:

“KUĆNA IZOLACIJA” – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI “KONTAKT” SA ZARAŽENIM?

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je “samoizolacija” i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus

2 KOMENTARA

Comments are closed.