Vučić: Moj predlog je da policijski čas traje od četvrtka u 18 do subote u 5 ujutro…

0
BETAPHOTO/MILOS MISKOV/DS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom gostovanja u emisiji Oko na RTS-u rekao je da povratak normalnom životu zavisi isključivo od bolesti, razvoja situacije i odluke lekara.

Objasnio je da razume nestrpljenje, ali da “nestrpljenje nije saveznik”.

“Pošto vidim da je moderno da se govori o švedskom modelu, moje pitanje je, da li biste taj model zastupali i da Srbija ima toliki broj zaraženih i preminulih. Budite pošteni pa recite da biste tada pričali kako nismo dobro zaštitili ljude”, rekao je Vučić.

Rekao je i da je nabavkom respiratora sačuvana budućnost srpskog zdravstvenog sistema.

“Ako se ovakav razvoj situacije nastavi, onda imamo razloga za optimizam. Uveli smo jednoglasno sve mere i Srbija od ponedeljka počinje da živi”, rekao je predsednik Srbije, a zatim posvetio pažnju policijskom času za 1. maj.

“Razgovarao sam sa doktorom Konom, pitao sam pet puta na kriznom štabu i stručnjaci su se složili – i doktor Kon i doktorka Darija i doktor Stevanović, doktor Nestorović je bio nešto drugačijeg stava. Moj i Anin predlog je da sutra počne policijski čas u 18 časova i da se završi u subotu u pet ujutro, a da dani vikenda budu posmatrani kao ostali dani, sa policijskim časom od 18 časova”, rekao je Vučić.

Penzioneri bi, prema predsednikovom predlogu, imali čitav petak slobodan za šetnju u trajanju od sat vremena, a tokom vikenda bi mogli da šetaju nakon 18 časova, kao i do sada.

Istakao je da nikome nije cilj da vanredno stanje potraje.

“Naša je želja da se vanredno stanje što pre okonča. Mi smo u vanrednom stanju radili više nego ranije. Mislim da je moguće da sledeće nedelje to ukinemo i da posle toga više nema ni policijskog časa”, rekao je Vučić.

Na pitanje voditelja da li građani mogu da očekuju ukidanje vanrednog stanja krajem sledeće nedelje, Vučić je rekao da “uopšte ne isključuje tu mogućnost”.

KORONAVIRUS:

“KUĆNA IZOLACIJA” – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI “KONTAKT” SA ZARAŽENIM?

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je “samoizolacija” i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus