Vučić: Malu izmenu o isplati 100 evra smo uveli slušajući tajkune koji ne žele tu “ponižavajuću” pomoć

8
BETAPHOTO/MILOS MISKOV/DS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je “mala izmena” u vezi sa načinom isplate pomoći od 100 evra punoletnim građanima uvedena zbog, kako je rekao, primedbi brojnih tajkuna u politici i van nje da ne žele tu ponižavajuću pomoć.

On je posle sastanka sa šefom Delegacije EU u Srbiji Semom Fabricijem i ambasadorima članica Unije rekao da će svi penzioneri i građani koji primaju socijalnu pomoć automatski dobiti iznos od 100 evra a da će svi ostali punoletni građani morati “samo da se prijave” na automatski broj telefona.

“Moje obećanje biće ispunjeno. Svi penzioneri i oni koji primaju socijalnu pomoć dobiće pare na žiro račune, za ostale punoletne građane dovoljan je samo jedan poziv koji košta 10 ili 20 dinara na automatski telefonski broj”, rekao je Vučić.

Navodeći da se neće prijaviti za tu pomoć, predsednik Srbije je pozvao one koji misle da im ta pomoć ne treba, da se takođe ne prijavljuju.

(Beta)

KORONAVIRUS:

“KUĆNA IZOLACIJA” – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI “KONTAKT” SA ZARAŽENIM?

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je “samoizolacija” i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus

8 KOMENTARA

  1. Ako tajkuni neće da se prijave, a izjavio da i on neće da se prijavi, zaključujem da je i on tajkun.

  2. Koji je smisao tolikog isticanja te reči “tajkun”? U kom smislu i na koju grupu ljudi se tačno odnosi? Sigurno nije profesionalno opredeljenje, pa me baš interesuje..

  3. Nisu mi tajkuni 6 godina otimali od plate nego Zakon o privremenom uređivanju osnovica za obračun i isplatu plata. Dugujete mi 20 puta više od tih 100 evra.

  4. Uvek se govori deci ;; Prvo skoci pa onda reci HOP;; ili odraslima ;;Prvo ispeci pa reci;; Gde su bili ti tajkuni kada se predsednik na sva zvona hvalisao,Odrzite bar jednom rec ,,,,,,,,

  5. Malo mi nije jasno da gospodin pretsednik koji od pocetka funkcije pljuje po tajkunima da su lopovi a niko jos nije odgovarao za njegove optuzbe sto ce reci da bas i nije nesto pametan,trebao bi neko da mu kaze kad optuzis nekog a nemas dokaze to je krivicno delo ali izgleda on i ovi njegovi puleni mogu kako hoce. Sad pokazuje da mu je ipak stalo do misljenja tajkuna pa ce malo da izmeni ono sto ke rekao,mogao je i da kaze da nije rekao kao i pruga sto je gotova do 2018.narod nema pameti a ni memorije.

  6. Neka se PRIJAVE ONI STO NEŽELE POMOC, A NE MI STO HOCEMO!!! NAS IMA MNOGO VISE, SRAMOTA STVARNO.

Comments are closed.