Vučić danas predstavlja program ekonomskih mera: “Možemo brže od drugih da se oporavimo od ekonomskih problema…”

3
BETAPHOTO/MILOS MISKOV/DS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas će predstaviti program ekonomskih mera za oporavak srpske ekonomije, koja je pogođena situacijom sa koronavirusom, prenosi B92.

“Mislim da smo napravili ozbiljan program, kao i 2014. godine. Nismo jurili i žurili da se dodvoravamo narodu, već smo doneli ozbiljne mera koje će pokazati da Srbija može brže od drugih da izađe iz ekonomskih problema u koje ju je korona bacila”, rekao je ranije Vučić.

“Pored i posle života naših ljudi, koji su najvažniji, ovo je od ključnog značaja”, naglasio je Vučić.

Prema pisanju Tanjuga, program sadrži procenu efekata, načine finansiranja i tehnike i tehnologije sprovođenja ekonomskih mera za oporavak srpske ekonomije.

Kada je uveo vanredno stanje Vučić je najavio rad dva krizna štaba – zdravstvenog i ekonomskom, na čijem čelu je upravo on, a ovo će biti prvi prikazani rezultati rada tog kriznog štaba.

KORONAVIRUS:

“KUĆNA IZOLACIJA” – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI “KONTAKT” SA ZARAŽENIM?

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je “samoizolacija” i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus

3 KOMENTARA

 1. Ubedjen sam da će naš tim ekonomista na čelu sa Predsednikom iznaći najoptimalnije rešenje za prevazilaženje nadolazećih ekonomskih problema. Srbija je u zadnjih nekoliko godina stvorila velike finansijske zalihe i u fiskalnoj sferi postigla svetske rezultate. (Ko hoće da shvati…) Naše devizne rezerve su 13,5 mlrd evra (3,5 mlrd evra veći nego ikada u istoriji, što znaju sve svetske finansijske organizacije, osim naših pojedinih “stručnjaka”…) a javni dug je fantastičan: ispod 50% BDP-a!!! Nema potrebe napominjati fantastične rezerve hrane…
  Dakle, ukoliko se održi relativno gvozdena disciplina gradjana (termin doktora Kona) i što pre izadjemo iz krize, srpska ekonomija će vrlo brzo uzleteti i vrlo brzo zalečiti svoje rane. Naravno, moraćemo potrošiti deo finsnsijskih zaliha, koje smo u zadnjih nekoliko godina mudro i uspešno uštedeli. Nadam se da to neće preći 3-3,5 mlrd evra, kolika će biti šteta.
  Veoma je važna činjenica (ko to hoće da razume) da je u fiskalnoj i finansijskoj sferi stvoren ogroman prostor za uspeh u prevazilaženju ekonomske štete! Srbija bez ikakvih posledica može da se zaduži još 7% BDP-a i da opet bude na granici Mastrihta, što nije u mogućnosti bar dve trećine zemalja EU. Tek sada se vide fantastični uspesi srpske ekonomije u zadnjih nekoliko godina.
  U januaru mesecu smo imali nevidjeni rast BDP-a od 6,75%!!!
  Ali, desilo se što se desilo… Ovakva situacija je bar dva puta gora od katastrofalnih poplava 2014. godine. Šta je tu je…
  I pored svega u našoj zemlji, u vreme vanrednog stanja, kada se vodi velika borba za svaki život i snabdevanje stanovništva, bivši i od naroda odbačeni i propali političari i drugi ” veliki stručnjaci” bukvalno kevću, gledajući da nesreću u kojoj se našao ceo svet, i naravno Srbija, iskoriste za žalisno-prljave političke poene, sedeći u svojim foteljama i luksuznim kućama i stanovima… U Srbiji je uvek bilo takvih jadnika…
  Da li je neko od tih odbačenih i propalih političara ponudio neku pomoć svojoj državi i svom narodu?
  Samo je Đilas mogao isfinansirati sve bolnice u Srbiji, od svojih 500 miliona evra…

 2. Зар тај програм не би требало да изнесе председник владе, а не председник државе. ? Председник владе одгоовара за спровођење и резултате економске политике, председник државе, не. До када ће “свезнајући дилетант” да узурпира права и обавезе оних којима по Уставу и законима припадају ? Шта то значи, “можемо брже да се опоравимо од многих других,…?” Који су то “други” ? Они са којима се “вдружимо” на дну свих европских лествица и ранг листа ?

Comments are closed.