Vučić: Da hapsimo vladike ne pada nam na pamet, pokušaću još jednom da razgovaram sa Irinejom…

2
BETAPHOTO/Predsednistvo Srbije/Dimitrije Goll/MO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je sa patrijarhom Irinejem imao drugačiji dogovor u odnosu na saopštenje Sinoda, u kom traže dozvolu kretanja za Uksrs od 5.00 do 10.00, preneo je RTS.

“Pokušaću još sutra da razgovaram sa patrijarhom i ljudima iz Sinoda, ja ću podržati lekare i podržaću život, a kakve ćemo mere doneti, da hapsimo vladike i sveštenstvo ne pada nam na pamet, ne znam šta da se dogodi”, rekao je Vučić.

Poglavar Srpske pravoslavne crkve patrijarh Irinej poručio je ranije danas u Uskršnjoj poslanici da je neophodno podržati napore nadležnih na zaštiti od koranavirusa, ali i moliti se Bogu i redovno i aktivno učestvovati u liturgiji.

Ranije danas, epidemiolog dr Predrag Kon izjavio je da ga je duboko pogodila molba Sinoda SPC jer, kako je rekao, na neki način negira sve što je dosadašnji pokušaj da se sačuva život.

Kon je, kako je rekao, shvativši da ima toliko nerazumvanja u javnosti, pomislio da treba da se povuče, što ipak nije učinio posle razgovora sa predsednikom Vučićem i premijerkom Brnabić.

“Snažna podrška predsednika i moram javno da je iskažem – bez snažne podrške predsednika i vlasti ove zemlje ne bi bili u stanju ništa da uradimo, osim da pričamo. Potpuno svestan politizacije, to je nužno da se kaže, jer je istina i to je sve”, objasnio je Kon.

Sinod SPC je prethodno je zatražio od državnog vrha da odobri privremeni prekid zabrane kretanja na Uskrs, kako bi pravoslavni hrišćani koji nisu u samoizolaciji mogli da učestvuju na liturgiji na svoj najveći praznik i predložio da ta zabrana bude prekinuta u periodu od pet do deset časova u nedelju, 19. aprila.

KORONAVIRUS:

“KUĆNA IZOLACIJA” – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI “KONTAKT” SA ZARAŽENIM?

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je “samoizolacija” i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus

2 KOMENTARA

  1. Muftije i hodže bi uhapsili bez da trepnu. Kada su zavadili IZ mogli bi da počnu da ih i hapse!
    Rabine ne bi smjeli ni pogledati poprijeko, jer bi imali posla sa izraelom!

  2. Коме то не пада на памет ? Да ли се закони овде спроводе, како некоме “падне на памет” ? Председник владе је овде надлежан за спровођење: мера, одлука, закона, уредби,…укратко, унутрашње и спољне политике, према томе, њој не да не може да “не пада на памет”, већ јој је то дужност и обавеза, и за то је плаћена. Значи, мора да хапси: владике, муфтије, рабине, … родитеље аутистичне деце, власнике љубимаца,…и све оне прекршиоце законских одредби, конкретно о ванредном стању. Такву је меру донела. Јер да је ово држава саздана на томе када и коме нешто “падне на памет”, не би се ни звала државом. Још маље секуларном. Према томе, уопште није битно да ли се ради о владици, или било коме другоме, закон важи за све. У том смислу, или мењајте одлуку, или остаје као до сада., јер ако вам у овом случају “не падне на памет” да га спроводите, у следећем се можда нећете питати ви.

Comments are closed.