Vlasnici hotela “Nais” se izvinili Vučiću i otpuštenim radnicima: Ipak niko neće dobiti otkaz, “uprkos ekonomskim gubicima”

2
(BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO)

Vlasnici i menadzment hotela Nais izvinili su se, u saopštenju, predsedniku Srbije Aleksandru Vućiću i njihovim radnicima  “koji su se uznemirili zbog mogućnosti da izgube svoja radna mesta, kao i svima koji svakodnevno ulažu ogromne napore u borbi protiv korona virusa”.

“Nakon reakcije predsednika Vućića a svesni ozbiljnosti situacije u kojoj se nalazi Srbija odlučili smo da uprkos ekonomskim gubicima koji nam predstoje ipak sve radnike ostavimo na platnom spisku hotela, nezavisno od radnog statusa, do kraja vanrednog stanja”, navodi se u saopštenju.

Kako su naveli “odlučili smo da sačuvamo sve svoje radnike i njihove porodice da bismo uživali u vremenu koje dolazi nakon pobede nad korona virusom”.

KORONAVIRUS:

“KUĆNA IZOLACIJA” – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI “KONTAKT” SA ZARAŽENIM?

“Ovo teško vreme zahteva solidarnost svih nas i mi želimo da pokazemo da ćemo uvek biti uz Srbiju. Nastavićemo zajednički borbu protiv koronavirusa i ekonomskih posledica koje je izazvao i pobedicemo”, poručili su vlasnici i menadzment hotela Nais.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je prethodno, danas, na svom nalogu objavio da je hotel Nais otpustio radnike i da zato neće imati podršku države.

“Kako saznajemo, hotel Nais u vlasništvu Ivice Tončeva otpustio je 60 odsto radnika. To je njegovo pravo, ali zbog toga neće imati apsolutno nikakvu podršku države Srbije”, objavio je Vučić na svom nalogu.

Tončev je funkcioner Socijalističke partije Srbije i pre dve godine je postavljen za državnog sekretara u Ministarstvu spoljnih poslova.

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je “samoizolacija” i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus

2 KOMENTARA

Comments are closed.