Vlada zabranila izjave o koronavirusu “neovlašćenim licima”, obaveštenja daju samo krizni štab i Ana Brnabić

3
(BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/MO)

Vlada Srbije donela je odluku da je za sve informacije u vezi sa koronavirusom isključivo zadužen krizni štab na čijem je čelu premijerka Ana Brnabić, preneo je N1.

“Sva obaveštenja javnosti daje predsednica Vlade ili lica koje ovlasti Krizni štab”, navodi se u Zaključku Vlade od 28. marta, a koji je objavljenom u Službenom glasniku od utorka.

U Zaključku se kaže da svi gradonačelnici, predsednici opština i štabovi za vanredne situacije jedinica lokalne samouprave sve informacije u vezi sa novim virusom u njihovim mestima šalju isključivo i samo Kriznom štabu.

Isto treba da rade i sve zdravstvene ustanove, zdravstveni radnici ili pravna lica koje obavljaju zdravstvenu delatnost.

Vlada upozorava da se sva obaveštenja o preduzetim zdravstvenim merama i drugim informacijama data od strane “neovlašćenih lica” ne mogu smatrati “tačnim i proverenim”, a prema onima koji takva obaveštenja daju moguća je primena “propisa koji se odnose na odgovornost i pravne posledice za širenje dezinformacija u periodu vanrednog stanja”.

KORONAVIRUS:

“KUĆNA IZOLACIJA” – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI “KONTAKT” SA ZARAŽENIM?

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je “samoizolacija” i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus

3 KOMENTARA

  1. Ово је најглупљи потез Владе.Људи се сналазе како знају и имеју.Ја сам например преко једне фејсбук странице сазнао где имамаске да се купе и алкохол.Чему забрана ?

  2. Sta to znaci sva obvestenja o koronavirusu daje Ana Brnabic? Da li to znaci da ja kao lekar kada mi pacijent dodje u ordinaciju i pita me nesto u vezi koronavirusa treba da ga saljem Ani Brnabic da se informise?

  3. Pa naravno, logičan korak Veliki Brat i njegov Potrčko neće da nas laže bilo ko, samo Oni smeju i moraju da nas lažu, zarad našeg dobra. Šta ima tamo neki virolog ili epidemiolog da priča o virusu… Svašta…

Comments are closed.