“Virus je božanska kazna za postupke protiv Rusije”: Legendarna ruska gimnastičarka Korkina takođe ima mišljenje o koronavirusu

3
Beta - AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Bivša ruska gimnastičarka Svetlana Korkina dale je svoje “zanimljivo” viđenje pandemije koronavirusa. Dvostruka olimpijska šampionka u ritmičkoj gimnastici (1996. u Atlanti i 2000. u Sidneju) smatra da je ova epidemija “božanska kazna protiv Zapada za postupke protiv Rusije”, prenosi B92.

“Sve ovo se dogodilo, s moje tačke gledišta, jer su Rusija i naši sportisti ljuti. Nije slučajnost da naša himna kaže ‘Bože čuvaj našu zemlju’. Covid-19 se pojavio zbog lažnih optužbi i političkih poteza protiv naše zemlje, što je dovelo do diskvalifikacije mnogih sportista zbog dopinga. Rusija bi trebalo da iskoristi odlaganje Olimpijskih igara da bi odbranila svoje sportiste pred CAS (Sud za sportsku arbitražu) i vratila se u kompletnom sastavu u svim disciplinama”, rekla je Korkina.

U svetu je koronavirusom zaraženo više od 470.000 ljudi, a preminulo je više od 21.000. U Rusiji je zvanično registrovano nešto više od 650 zaraženih, uz tri smrtna slučaja.

Rusija je u decembru dobila četvorogodišnju zabranu učešća na najvećim sportskim događajima, uključujuči Olimpijske igre 2020, koje su doložene za 2021, te Svetsko fudbalsko prvenstvo 2022.

KORONAVIRUS U SRBIJI:

VANREDNO STANJE – Vikendom još duži policijski čas, ukinuto šetanje kućnih ljubimaca od 20h do 21h, zatvaraju se pijace…

“KUĆNA IZOLACIJA” – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI “KONTAKT” SA ZARAŽENIM?

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je “samoizolacija” i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus

3 KOMENTARA

  1. Brat Jao je još 2015,u novembru mesecu, u svojim laboratorijama mutirao Korona virus, a to je LEO ARDO objavio na RAI 3. To fiskulturnica treba da zna, a i ceo svet. Za osudu je korišćenje biološkog oružja, od strane braće.

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite ime