(VIDEO) “Odustanite od ideje da od Srbije napravite najveću tamnicu u Evropi. Hoćete ponovo da nas zatvorite na više od 80 sati, dok nam govorite da je virus pod kontrolom…”

8
BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/EV

Lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas pozvao je danas Vladu da povuče odluku kojom se sledećeg vikenda, za prvomajske praznike uvodi karantin od 83 sata.

“Pozivam vas da povučete meru zatvaranja šest miliona ljudi na četiri dana. Pozivam vas da odustanete od ideje da od Srbije, i bukvalno napravite najveću tamnicu u Evropi”, naveo je Đilas u pozivu.

On je takođe pozvao Vladu da propiše pravila kojih će se svi pridržavati u vreme prvomajskih praznika i posle njih, a koja će omogućiti da se sačuva zdravlje, ali i dostojanstvo.

Odustanite od zatvaranja šest miliona ljudi. Srbija ne zaslužuje da zbog ludačkih odluka vlasti četiri dana bude najveća tamnica u Evropi!

Odustanite od zatvaranja šest miliona ljudi. Srbija ne zaslužuje da zbog ludačkih odluka vlasti četiri dana bude najveća tamnica u Evropi!

Posted by Dragan Đilas on Недеља, 26. април 2020.

Đilas je ocenio da je cena koju su građani platili zbog “nestručnosti, bahatosti, ludila, neznanja i laži” vlasti ogromna i naveo je da građani to “nikada neće zaboraviti”.

“Hoćete ponovo da nas zatvorite na više od 80 sati, dok nam govorite da je virus pod kontrolom, da je pobeda tu”, naveo je Đilas u pisanoj izjavi i ocenio da nema razloga da Srbija “jedina u Evropi bude zatvorena i jedan vikend, a posebno ne četiri dana”.

Vlada Srbije saopštila je u nedelju da će zabrana kretanja trajati od četvrtka, 30. aprila u 18 časova do ponedeljka, 4. maja u 5 ujutru.

(Beta)

KORONAVIRUS:

“KUĆNA IZOLACIJA” – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI “KONTAKT” SA ZARAŽENIM?

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je “samoizolacija” i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus

8 KOMENTARA

  1. Pa narode evo ja zivim 25g u holandiji Ali verujte da bi volio da Sam sada deo vas jer smo prepusteni sami sebi samo govore ako ce te ovo. Ili ono a na drugu Stranu na hiljade mrtvih .inace rAdim celo vreme jer morAm i ruke mi pobelele od dezinfekcije neka ste Zivo i zdravo pozdrav svima

  2. Cuti BUDALETINO ko tebe slusa, mozes samo da dobijes negativne ocene na svoje izjave.

  3. Sledeći vikend karantina je golo dokazivanje sile i bahatosti vlasti i Kona i ekipe…
    Mrš više od nas!!!

  4. Nećemo opet u karantin od četvrtka do ponedeljka, to je suludo. Šetaju kućići i penzioeneri, a radno sposobni (radimo svaki dan i idemo na posao i u pošte i banke) sedimo zaključani?! Da li ste normalni?! Hoćemo u šetnju, u prirodu. Zabranite masovna okupljanja, naplaćujte kazne ako treba, ali omogućite da šetamo sami ili u dvoje, ili sa decom, inače nas eto svih na ulicama…
    Ovo je ludnica a ne zemlja!

  5. Заиста, докле више “притвор” за викенд, а током недеље то није потребно ?

Comments are closed.