(VIDEO) Demencija, duhovi prošlosti, griža savesti i neraščišćeni računi: Tom Hardi kao najpoznatiji gangster u filmu “Kapone”

0

Zadimljena sala i fino odelo. Nož skakavac. Ikonični gangsterski “tomi gan” i kubanska cigara. Zatim, sunčana terasa luksuzne hacijende i jedno staro, zabrinuto lice. To je 47-godišnji Al Kapone, zloglasni i legendarni bos čikaške mafije iz 20-ih godina prošlog veka, koji se upravo, posle odsluženja zatvorske kazne, koja mu je zbog bolesti bila i smanjena, suočava sa sopstvenom nasilnom prošlošću. Kratko, doduše, jer umreće za godinu dana, kada mu stane srce u njegovoj vili na Floridi, jer se u svoj Čikago od puštanja iz zatvora nikad nije vratio, prenosi Jutarnji list.

Nakon odsluženih sedam godina, šest meseci i 15 dana, nekada moćni Kapone i dalje je bolovao od sifilisa, koji je zaradio od svojih prostitutki, a od kojeg se nije lečio, pa se infekcija proširila na celo telo, pa tako i na mozak, što je izvazvalo demenciju i zbog čega su psihijatri krajem njegovog života ustanovili da Al ima mentalne sposobnosti 12-godišnjeg deteta. Godinu pre nego što će potpuno da poklekne pod bolešću, verovatno najpoznatiji gangster u istoriji koristi za svoje poslednje okršaje i razrešavanje računa.

Hardijeva transformacija

Takvog Al Kaponea igra Tom Hardi, a gore navedeni kadrovi su iz trejlera za novi film prema istinitim događajima, reditelja Džoša Tranka, “Kapone”. U jednom od kadrova trejlera za “neispričanu priču o Kaponeu”, kako je naziva reditelj, vidimo Al Kaponea kako nonšalantno i u kućnom ogrtaču, verovatno u dvorištu svoje vile, puca, pre čega za stolom nekakvog luksuznog restorana govori:

“Dali smo tada obećanje. Jedan dan ćemo uspeti”.

Posebno je zanimljiva transformacija koju je za ulogu morao da prođe glumac Tom Hardi. Hardi je, pre svega, morao da se ugoji, i to tako da pritom ne razvija mišiće.

Hardi ovoga puta mora da igra izmučenog, nekad zloglasnog čoveka koji se bori s demencijom i kojeg muče razne brige i zdravstveni problemi, kojeg stižu gresi iz prošlosti i koji je potpuno zapušten izašao iz zatvora, gde je bio pospremljen zbog neplaćanja poreza 1932. godine.

Inače, snimanje filma o najozloglašenijem kriminalcu našeg vremena pratili su brojni tračevi i polemike u filmskoj industriji. Ono je prvotno bilo najavljeno u oktobru 2017. godine, a samo prikazivanje filma najavljivalo se za 2018. godinu. Od filma tad nije bilo ništa – videli smo samo nekoliko Instagram postova glumca Toma Hardija, obrijane glave i s kilogramima viška, sa seta snimanja “Kaponea”, kroz koje je moglo da se zaključi da glumac i za ovaj film prolazi kroz sebi svojstvene procese potpune transformacije za ulogu.

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je “samoizolacija” i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus

KORONAVIRUS:

“KUĆNA IZOLACIJA” – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI “KONTAKT” SA ZARAŽENIM?