“Videli ste sinoć one stare radikalske metode, paljenje baklji, insistiranje na sukobu…”: Sergej Trifunović na protestu opozicije

6
Foto: Igor Pavićević

Predsednik Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović rekao je danas na protestu opozicije ispred Skupštine Srbije da protestuju protiv ludila, totalitarizma i pogubljenosti.

“Uključujući i one stare radikalske metode koje ste videli sinoć – a to je konstantno insistiranje na sukobu, jer oni samo u sukobu mogu da žive. Videli ste navijačke grupe potpomognute funkcionerima SNS kako pale baklje, neću da komentarišem to opšte ludilo”, rekao je Trifunović pred okupljenima, preneo je N1.

On je rekao da su ispred Skupštine okupljeni svi “koji predstavljaju ono što opozicija u Srbiji jeste” pozvali građane, od samog početka, da ostanu kod kuća, da vode računa o sebi i svojim najbližima, kao i da su se, u otvorenom pismu vlasti, stavili na raspolaganje – da se formiraju centri za pomoć onim građanima kojima je potrebna.

“Naravno vlast se o to oglušila, jer je to bio jedan od njenih načina da nastavi svoju predizbornu kampanju. Ja sam lično zvao opštine u Beogradu i nudio se kao volonter, bez imena i prezimena da vidim šta će mi odgovoriti, rekli su da su kapaciteti popunjeni. Ono što znam od ljudi kojima su nosili pomoć u kuću, znam da su nosili reklamni materijal za tek započetu kampanju koju je prekinula korona”, naveo je on.

“Ako se sećate uputili smo apel za životinje da se šetaju, zatim apel da se zaštiti struka, ako se sećate maske i rukavice su prvo dobili vojska i policija, pa posle medicinski radnici, što je sramota”, dodao je Trifunović.

“Struka koja je kupljena od strane ovog režima nas je slala u šoping u Milano, govorila medicinske besmislice da su žene zaštićene hormonima od koronavirusa… Ministar zdravlja je govorio dve nedelje pre nego što je uvedeno vanredno stanje da injekciju protiv korone naši doktori mogu da naprave za dva dana, svet je ostao zadivljen tom činjenicom, mi mu i dalje nismo ponudili tu injekciju, nismo ni sebi. Ti isti stručnjaci sada vilene po Pinku, nadmeću se sa Acom Lukasom, koji je veći stručnjak”, rekao je Trifunović.

Na kraju obraćanje je poručio: “Tek ćemo se pojavljivati, tek ćete nas gledati, nećete nas se tako lako otarasiti i idemo do kraja, do pobede.”

KORONAVIRUS:

“KUĆNA IZOLACIJA” – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI “KONTAKT” SA ZARAŽENIM?

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je “samoizolacija” i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus

6 KOMENTARA

  1. @Dmitar
    Može, ali da je onda zakon jednak za sve!!
    Dr Nestorović da ide zbog izazivanja opasnosti po javno zdravlje, kompletni vladajući aparat za izazivanje panike i nepridrzavanje mera o testiranju, nadležni ministri za ulazak korone u staračke domove.
    Bar 200 navijača za paljenje baklji na javnom mestu (svi su imali propusnice za kretanje u toku policijskog časa).

  2. Sergej Trifunovic je u originalu sa crnim Grujom, tako bi se i ponasao kada bi seo u nekoj fotelji.

  3. Dno dna. Botovi koji se placaju nasim novcem oz Budzeta i “navijaci” kojima je dozvoljeno dilanje sve dok su smedje kosulje u rezervnom sastavu. Valjda im nece opet deliti znacke DBa da mogu mirno da rade.

  4. Ovi što sede na stepenicama Skupštine u vreme policiskog časa treba da redom svi odrobijaju najveću moguću propisanu kaznu ako to država neuradi onda ni to nije država.

Comments are closed.