UNS: Konferencije su umirivale strah građana, ključno je omogućiti novinarima da direktno postavljaju pitanja i potpitanja…

2
(BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/MO)

Udruženje novinara Srbije (UNS) pozvalo je Vladu Srbije da ponovo razmotri odluku prema kojoj novinari ubuduće neće moći da prisustvuju konferencijama na kojima lekari i državni zvaničnici odgovaraju na pitanja o epidemiji koronavirusa.

Ta organizacija navodi da su redovne konferencije za novinare služile da umire strah građana, a da je ključno omogućiti da novinari direktno postave pitanja i potpitanja stručnjacima i tako dođu do podataka do kojih na drugi način nije moguće doći.

“UNS smatra da Palata Srbija pruža dovoljno prostora da se u nju bezbedno smeste svi novinari i da niko ne bude zdravstveno ugrožen. Ako zbog bilo čega to nije moguće, tražimo od Vlade Srbije da omogući novinarima da pitanja postavljaju iz svojih redakcija putem video-linka ili interneta”, dodaje se u saopštenju.

Vlada je saopštila je da će novinari od subote, 11. aprila pitanja na redovnim konferencijama za novinare u Palati Srbija o stanju koronavirusa u Srbiji postavljati putem mejla, usled “sve veće zabrinutosti novinara, snimatelja i fotoreportera za svoje zdravlje, i nakon prigovora o ugroženosti na konferencijama za medije predsednika i članova vlade, kao i stručnjaka”.

(Beta)

KORONAVIRUS:

“KUĆNA IZOLACIJA” – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI “KONTAKT” SA ZARAŽENIM?

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je “samoizolacija” i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus

2 KOMENTARA

  1. Ma što nam ne date da Vas maltrtiramo ko ljudi. Kakve zabrane i barijere? Mi smo plaćeni da Vam pijemo krv na slamku uživo. Mi smo važniji od svakog virusa!!!!

  2. Kad bi znali šta hoće, znaju šta neće ali šta hoće….. možda znaju gazde što ih plaćaju.

Comments are closed.